Η φετινή καλή πορεία του Παναθηναϊκού δεν αντικατοπτρίζεται μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στην UEFA, καθώς σε λίστα με τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 4αδα.

Έτσι, με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μόλις δύο γκολ παθητικό, θεωρείται πως έχει τις καλύτερες οπισθοφυλακές, στις 20 κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, ενώ βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί με την ουκρανική Ντνίπρο.

Έτσι, οι δύο ομάδες -Παναθηναϊκός (8-0-0) και Ντνίπρο (6-0-0), μαζί με τους Αζέρους της Καραμπάχ (9-0-0) και την Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο (9-0-0), είναι οι τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, με απόλυτη πορεία στα πρωταθληματά τους.

Για να βρει κάποιος μία ομάδα που έχει δεχθεί λιγότερα από δύο γκολ, ανάμεσα στις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, θα πρέπει-σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας soccerway- να… ταξιδέψει στη Μάλτα για να συναντήσει την –πρωτοπόρο- Χάμρουν Σπάρτανς, η οποία μετά από 7 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ αλλά και στη Βόρεια Ισλανδία, όπου η Γκεντόραν είδε μία φορά να παραβιάζεται η εστία της μετά από οκτώ παιχνίδια.

Η Μπιρκιρκαρά (Μάλτα) έχει δεχθεί δύο γκολ σε επτά ματς και η Λάρνε (Β. Ιρλανδία) επίσης δύο γκολ μετά εννέα αγώνες. Δύο φορές έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίκτυα τους, η Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο) μετά από έξι αγώνες και η Πάφος (Κύπρος), έπειτα από 7 ματς.

Τρία γκολ έχουν δεχθεί, η Βιγιαρεάλ (Ισπανία) σε εννέα ματς, έχοντας την κορυφαία άμυνα ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ τις ίδιες επιδόσεις έχουν και η Μπασακσεχίρ (Τουρκία/3 γκολ σε 9 ματς), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ/3-8) και ΑΠΟΕΛ (Κύπρος/3-7).