Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου η Super League 2 είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμβαίνουν τραγελαφικά γεγονότα και το ίδιο ισχύει και φέτος, αφού στις… 11 Οκτωβρίου αποφάσισαν πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στην κατηγορία, η οποία, τελικά, θα κάνει σέντρα, αν δεν αλλάξει ξανά κάτι, στις 16 Οκτωβρίου.

Πέρυσι στη Super League 2 βλέπαμε ομάδα, την Καβάλα συγκεκριμένα, να κατεβαίνει στους αγώνες με αθλητές… μπάσκετ ή μποξ/πυγμαχίας, προκειμένου να συμπληρώσει 11άδα. Φέτος φτάσαμε στις 11 Οκτωβρίου και ακόμη δεν έχουμε δει ούτε έναν αγώνα, αφού το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη. Αυτό, όπως αποφασίστηκε τώρα, θα συμβεί στις 16 του μήνα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Μπορεί να προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα ως τότε, τώρα που λύθηκε το σημαντικότερο.

Ποιο ήταν αυτό; Το… πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πραγματικό ή μάλλον… ελληνικό: Την ώρα, για παράδειγμα, που στη 2η κατηγορία της Αγγλίας έχουν γίνει 13 αγωνιστικές, και στη 2η της Ισπανίας 9 αγωνιστικές, στη 2η κατηγορία της Ελλάδας τώρα αποφάσισαν πόσες ομάδες θα συμμετέχουν, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να ανακοινώνει τα εξής…

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

  • Να προβιβασθεί στη Super League 2 ο Ηρακλής Λάρισας και ταυτόχρονα από τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής να μην προβιβασθεί και να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα. Η απόφαση ελήφθη σε εφαρμογή απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
  • Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης, παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής».