Ο Μαρσέλο ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αποθεώθηκε από τους οπαδούς του, άρχισε ατομικό πρόγραμμα στον Ρέντη και τώρα ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το ντεμπούτο του, με τους ανθρώπους των Πειραιωτών να έχουν ήδη σημειώσει το παιχνίδι στο οποίο όχι μόνο θέλουν την παρουσία του Βραζιλιάνου αλλά και μια μεγάλη εμφάνιση.

Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι απλά η μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε στην Ελλάδα φέτος αλλά μία από τις σπουδαιότερες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν όχι η σπουδαιότερη, οπότε λογικό είναι να περιμένουν όλοι πώς και πώς για να τον δουν σε δράση. Τόσο οι οπαδοί των ερυθρόλευκων, οι οποίοι είχαν ξεσηκωθεί όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του, αλλά και οι υπόλοιποι, ώστε να δουν πώς θα προσαρμοστεί στην Ελλάδα και τι διαφορά θα κάνει.

Από την επόμενη μέρα λοιπόν, μετά την επίσημη παρουσίασή του στο Καραϊσκάκη, ο Μαρσέλο άρχισε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης για να φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του και τώρα πλησιάζει η ώρα που θα μπει στο γήπεδο. Πλησιάζει η ώρα που θα κάνει ντεμπούτο ως παίκτης του Ολυμπιακού, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Μίτσελ. Και το παιχνίδι που έχει ήδη σημειώσει ο Ισπανός προπονητής, όπως και όλοι στις τάξεις των πρωταθλητών Ελλάδας, είναι αυτό της 17ης Οκτωβρίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Το πρώτο… δικό του παιχνίδι

Μαρσέλο Βιέιρα

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος οι Πειραιώτες υποδέχονται τον Ατρόμητο, μετά πάνε στον ΟΦΗ και στη συνέχεια υποδέχονται τους Θεσσαλονικείς σε αυτό που πρέπει να είναι το πρώτο από τα «παιχνίδια του Μαρσέλο». Ο Βραζιλιάνος, με δεδομένη την αξία του και την εμπειρία του, θα πρέπει να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα ματς. Σε αυτά θα πρέπει να δίνει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, ειδικά από τη στιγμή που αυτή έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Δεν θα είναι, επομένως, απλά ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου, αλλά ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει. Αρχικά για βαθμολογικούς και στη συνέχεια για ψυχολογικούς λόγους. Και η ψυχολογία όλων στο λιμάνι θα γίνει ακόμη καλύτερη αν τελικά αποδειχθεί και ένα παιχνίδι στο οποίο ο Μαρσέλο θα έχει κάνει μια μεγάλη εμφάνιση. Θα έχει στείλει το πρώτο μήνυμα και θα έχει αρχίσει να ανεβάζει συνολικά την απόδοση της ομάδας του.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στη θέση του Βραζιλιάνου, στο αριστερό άκρο της άμυνας, οι ερυθρόλευκοι ούτως ή άλλως έχουν πρόβλημα. Η είσοδος του Βραζιλιάνου σε αγωνιστικό ρυθμό, επομένως, δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού μόνο για τη… γκλάμουρ πλευρά της μεταγραφής του, αλλά και για την ουσία της. Κυρίως αυτή, ειδικά έτσι όπως έχει αρχίσει η ομάδα το φετινό πρωτάθλημα.