Η πρόσληψη του Μίτσελ σημαίνει ότι το θέμα προπονητή έκλεισε για τον Ολυμπιακό και από εδώ και πέρα η προσοχή θα πέσει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για συγκεκριμένους λόγους, με τον Σίμε Βρσάλικο να είναι ένας εξ αυτών αφού το ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ειδικά αν υπολογίσουμε και τα λεφτά που παίρνει από τους Πειραιώτες.

Η μεταγραφή του Μαρσέλο είναι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η σπουδαιότερη που έγινε στην Ελλάδα στη φετινή μεταγραφική περίοδο και μία από τις σπουδαιότερες όλων των εποχών στο ποδόσφαιρό μας. Και από εκεί και πέρα, ακολούθησε η νέα βόμβα που έριξαν οι ερυθρόλευκοι, ο Χάμες Ροντρίγκες. Από τη στιγμή που ήρθαν στην Ελλάδα αυτά τα δύο ονόματα είναι λογικό οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν τρελαθεί μαζί τους, αλλά πριν γίνουν αυτές οι μεταγραφές, η πιο δυνατή, βάσει ονόμαρος, θεωρείτο αυτή του Κροάτη δεξιού μπακ.

Μια μεταγραφή που μπορεί να μην ήταν αγορά, αφού ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κοστίζει στον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βρσάλικο παίρνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Και για παίκτη με τέτοιες αποδοχές, το ξεκίνημα στη σεζόν μόνο καλό δεν το λες. Ούτε καν ενθαρρυντικό. Αντιθέτως, στον Πειραιά δεν κρύβουν πλέον τον προβληματισμό τους για τον 30χρονο μπακ-χαφ και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

«Δεν γίνεται να ζητάει συνέχεια αλλαγή»

Αυτό φάνηκε και από όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM ο Κώστας Νικολακόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα. «Και τώρα που επέστρεψε ο Βρσάλικο σε κάθε ματς ζητάει αλλαγή. Προφανώς γιατί εξακολουθεί να έχει προβλήματα με τα πόδια του. Δεν είναι κακός όσο παίζει, αλλά δεν μπορεί ένας προπονητής να κάνει διαχείριση με το έναν μπακ να ζητάει συνεχώς αλλαγή, ενώ από τη στιγμή που παίρνει 2 εκατ. ευρώ, περιμένεις σίγουρα κάτι περισσότερο από εκείνον. Δεν ξέρω πόσο μπορεί άλλο να το αποδεχθεί αυτό ο Ολυμπιακός», είπε ο έμπειρος ρεπόρτερ.

Δεδομένος, επομένως, ο προβληματισμός των ερυθρόλευκων για τον Κροάτη άσο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί το θέμα ο Μίτσελ. Οι άνθρωποι των Πειραιωτών, όπως είναι λογικό, περιμένουν ότι ο νέος προπονητής θα φέρει νέα αύρα στην ομάδα και θα βοηθήσει πολύ τους παίκτες και ειδικά τους συμπατριώτες του ή όσους, τέλος πάντων, είχαν σχέση με τη La Liga. Και ο Βρσάλικο είναι ένας εξ αυτών. Ένας παίκτης που θα μπορούσε να κάνει και μεγαλύτερη καριέρα από ό,τι έκανε, έχοντας περάσει από Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αν δεν είχε προβλήματα τραυματισμών και αν ήταν πιο σταθερός στην απόδοσή του. Αυτά, δηλαδή, που θέλει να δει ο Ολυμπιακός από αυτόν από εδώ και πέρα.