Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαρσέλο, με την ενεργοποίηση της «βόμβας» να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η πρόταση των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν η μοναδική που είχε στα χέρια του ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, τον πλησίασαν ομάδες από την Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και το Κατάρ, ενώ είχε φτάσει πολύ κοντά στη Λέστερ, με την μετακίνηση να χαλάει την τελευταία στιγμή.

Παράλληλα, υπήρξαν φήμες από τη Γαλλία, σύμφωνα με τις οποίες ο 34χρονος μπακ είπε «όχι» σε προτάσεις από την ΑΕΚ και τη Γαλατασαράι.

Ο Μαρσέλο, που είναι ιδιοκτήτης δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, της βραζιλιάνικης Αζουρίζ και της πορτογαλικής Μάφρα (αγωνίζεται στη β’ κατηγορία), φαίνεται ότι εξέταζε και το ενδεχόμενο να αφοσιωθεί στην καριέρα του ως μεταφραστής, σε περίπτωση που δεν είχε κάποια καλή πρόταση στα χέρια του, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς συμφώνησε με τον Ολυμπιακό.

Στην περσινή του σεζόν στη Ρεάλ είχε 18 ματς με 2 ασίστ. Στη Ρεάλ όπου έχει 546 ματς με 38 γκολ και 103 ασίστ. Στους Μαδριλένους είχε πάει το 2007 προερχόμενος από τη Φλουμινένσε.