Η εκτός έδρας νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου πριν μια εβδομάδα έφερνε τη Μπενφίκα αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και τελικά τη σφράγισε επικρατώντας με 3-0 στη ρεβάνς μπροστά στους οπαδούς της, την ίδια ώρα που η Μακάμπι Χάιφα με… αυτογκόλ στο 90′ απέκλειε με 2-2 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και η Βικτόρια Πλζεν νικούσε με 2-1 την Καραμπάγκ στη ρεβάνς του 0-0 και… πετάει κι αυτή στ’ αστέρια.

Το εκτός έδρας 2-1 επί της Ντιναμό έχριζε ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση τη Μπενφίκα, η οποία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις με πανηγυρικό τρόπο: 1-0 στο 27′ ο Οταμέντι με κεφαλιά μετά το κόρνερ, 2-0 στο 39′ ο Ράφα Σίλβα από το λάθος του Σίροτα, 3-0 στο 42′ ο Νέρες με πλασέ εντός περιοχής. Και κάπου εκεί η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου κατέβασε ρυθμό, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Όσο χαλαρή ήταν η βραδιά στη Λισαβόνα, άλλο τόσο έντονη ήταν στο Βελιγράδι πάντως, όπου ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχθηκε τη Μακάμπι Χάιφα με στόχο να ανατρέψει το 3-2 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ στο 26′ με τον Πέσιτς και στο 43′ έκαναν το 2-0 με τον κεραυνό του Ίβανιτς, δείχνοντας έτοιμοι για την πρόκριση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, η Μακάμπι μείωσε 2-1 με τον Σούντγκρεν αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Χαζίζα, για να έρθει στο 90′ το σοκ για τον Αστέρα που ετοιμαζόταν για παράταση, αφού ο Πάβκοβ με αυτογκόλ έγραψε το 2-2 και έδωσε την πρόκριση στους Ισραηλινούς.

Τέλος, στο Βικτόρια Πλζεν – Καραμπάγκ όλα ήταν ανοιχτά μετά το 0-0 του πρώτου παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 38′ με τον Όζομπιτς που κοντρόλαρε με το στήθος στο ύψος της περιοχής και με σουτ βρήκε δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι Τσέχοι αντέδρασαν και αφού πρώτα ισοφάρισαν με τον Κόπιτς στο 58′, μετά την τραγική έξοδο του τερματοφύλακα Μαχαμανταλίγιεβ, έκαναν και το 2-1 στο 73′ με τον Κλιμέντ μετά το γύρισμα του Μοσκέρα, παίρνοντας την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.