Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο τουρνουά «Ακρόπολις» πέτυχε η Εθνική Ελλάδας, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά είχε σε καλή μέρα τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην επικράτηση με 80-67.

Η απουσία του Greek Freak ήταν μια καλή ευκαιρία για την Εθνική ομάδα ώστε να δει πώς μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς αυτόν και η αλήθεια είναι πως δεν τα πήγε και τόσο καλά, αφού στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε έξω από τα νερά της και ακολουθούσε τη Γεωργία στο σκορ. Οι Μαμουκελασβίλι, Σενγκέλια και Σερμαντίνι έκαναν ζημιά στην ελληνική άμυνα, με τον Ιτούδη να κάνει αλλαγές επί αλλαγών και την πρώτη περίοδο να κλείνει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο -5 (16-21).

Με 1/11 τρίποντα η Ελλάδα δεν μπορούσε να απειλήσει από την περιφέρεια, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να δίνει στη συνέχεια λύσεις μέσα από τη ρακέτα και τους Σλούκα και Παπαπέτρου να σκοράρουν με ατομικές προσπάθειες. Έτσι ήρθε η ισοφάριση 30-30 στο 18′, για να λήξει το ημίχρονο με τη Γεωργία στο +3 (34-37).

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε και τα τρίποντα των Λούντζη και Ντόρσεϊ έδωσαν ψυχολογία στην Εθνική, η οποία παράλληλα βελτιώθηκε στην άμυνα. Έτσι, όχι μόνο ήρθε η προσπέραση στο σκορ αλλά και η διαφορά (53-42 στο 27′), με τους Κασελάκη – Γόντικα να δίνουν λύσεις και τον Σλούκα να οργανώνει σωστά το παιχνίδι.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο τους 15 από τους 21 πόντους του, με την Ελλάδα να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, επικρατώντας τελικά με 80-67 και παίρνοντας τη 2η νίκη σε δύο αγώνες, έχοντας πλέον μπροστά της, την Παρασκευή (19/8), το τελευταίο φιλικό με αντίπαλο την Τουρκία.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 34-37, 56-47, 80-67