Μπορεί ο πρώτος αγώνας κόντρα στον Απόλλωνα Λεμενού, την Πέμπτη (18/8) στην Κύπρο, για τα προκριματικά του Europa League να είναι αυτό που έχει προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνονται κινήσεις και για τη μεταγραφική ενίσχυση, αφού ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό και γίνονται επαφές για 20χρονο Βραζιλιάνο της Σάο Πάολο.

Οι Πειραιώτες θέλουν οπωσδήποτε την πρόκριση για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την Πέμπτη θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Παράλληλα, όμως, θέλουν οπωσδήποτε να παρουσιαστούν και απολύτως έτοιμοι για να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα και να έχουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Και για να συμβούν αυτά τα δύο ή τουλάχιστον για να υπάρχουν καλές πιθανότητες για να συμβούν, θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί σύμφωνα με τα «θέλω» του προπονητή της. Και ένα από τα «θέλω» του Κορμπεράν είναι η ενίσχυση στην άμυνα με τουλάχιστον έναν στόπερ.

Είναι δεδομένο, επομένως, ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα ζήσουν με τη μεταγραφολογία για λίγες μέρες ακόμη, αν και δεν αποκλείεται ο στόχος να έχει ήδη βρεθεί. Αυτό, τουλάχιστον, αφήνεται να εννοηθεί από όσα διαρρέουν από το λιμάνι, όπου κάνουν λόγο για επαφές με ομάδα της Βραζιλίας και συγκεκριμένα τη Σάο Πάολο, όπου υπάρχει ένας κεντρικός αμυντικός που αρέσει αρκετά στους ανθρώπους των Πειραιωτών. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η περίπτωσή του είναι εύκολη, πάντως.

Λουιζάο, ο αρχηγός της U20 της Σάο Πάολο

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Λουιζάο. Είναι 20 ετών, έχει ύψος 1,87μ. και μπορεί να παίξει τόσο ως αριστερός όσο και ως δεξιός στόπερ. Οι πληροφορίες, λοιπόν, που έχουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για αυτόν είναι πολύ καλές, αλλά το κακό είναι πως τις ίδιες πληροφορίες έχουν κι άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, οι οποίοι επίσης τον παρακολουθούν και έχουν κάνει διερευνητικές επαφές.

Ο Λουιζάο από την πλευρά του, αρχηγός της U20 της Σάο Πάολο, περιμένει να δει τι του επιφυλάσσει το (άμεσο) μέλλον. Ο ίδιος, όπως γράφουν οι Βραζιλιάνοι, δεν θα είχε πρόβλημα να παραμείνει στην ομάδα του, αλλά από την άλλη προφανώς και δεν θα είχε πρόβλημα να πάρει τώρα, όσο νωρίς κι αν είναι, μεταγραφή σε ευρωπαϊκή ομάδα. Με το συμβόλαιό του, πάντως, να λήγει τον Ιανουάριο του 2023, σε πέντε μήνες δηλαδή, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στη Σάο Πάολο.

Το θέμα είναι αν το ταξίδι στην Ευρώπη θα γίνει για χάρη του Ολυμπιακού ή για άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, αφού, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή αρκετών συλλόγων.