Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά τένις του Σινσινάτι καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Καρολίν Γκαρσία στο πλαίσιο της φάσης των «32» του θεσμού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε τη μάχη της, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια αντίπαλο που ήταν πιο σταθερή και συνεπής.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε με τις δύο τενίστριες να εκμεταλλεύονται τα δυνατά τους όπλα – η Καρολίν Γκαρσία την ευκινησία της και το μεγάλο ρεπερτόριο χτυπημάτων της, ενώ η Μαρία Σάκκαρη βασίστηκε στα δυνατά της χτυπήματα και στο σερβίς της. Έτσι, πήγαιναν… game – game σε όλη τη διάρκεια του σετ. Έτσι, κρίθηκε στο tie break. Εκεί η Γαλλίδα εμφανίστηκε πιο αποτελεσματική και επικράτησε με 7-6 (7-2).

Η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε την άμυνά της στο πρώτο σκέλος του δεύτερου σετ. Εκ νέου βασιζόμενη στο σερβίς της έκανε τη διαφορά και προηγήθηκε με 4-1. Παράλληλα, είχε βγάλει εκτός ρυθμού την Γκαρσία και την είχε αποσυντονίσει ωθώντας την σε πολλά λάθη. Έμοιαζε πως θα έφτανε σε άνετη επικράτηση. Ωστόσο, η αντίπαλός της αντέδρασε και οδήγησε κι αυτό το σετ στο tie break. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με σωστές αποφάσεις έφτασε στην ισοφάριση με 7-6 (8-6).

Στο τρίτο σετ, όμως, κι ενώ θα περίμενε κανείς μια αλλαγή στο μομέντουμ και να φανεί στο court γιατί η Μαρία Σάκκαρη είναι το νούμερο τέσσερα του ταμπλό και η Καρολίν Γκαρσία έπρεπε να αρχίσει τα προκριματικά – η Γαλλίδα είναι το νούμερο 35 στον κόσμο – συνέβη το αντίθετο. Η Γκαρσία «καθάρισε» το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και 6-1 games, βγάζοντας νοκ άουτ την Ελληνίδα σταρ. Ήταν ο τρίτος διαδοχικός αποκλεισμός της νωρίτερα του αναμενόμενου καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες της στους «16» του τουρνουά του Σαν Χοσέ από την Σέλμπι Ρότζερς (2-0 σετ) και στους «16» του τουρνουά του Τορόντο από την Καρολίνα Πλίσκοβα (2-1 σετ).

Η Μαρία Σάκκαρη, πλέον, στρέφει το βλέμμα της ολοένα και περισσότερο στο US Open, το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, που θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου.