Όταν ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποδεχόταν την πρόταση για να γίνει ο αρχιδιαιτητής της Super League όλοι πίστευαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έμπαινε σε μια νέα εποχή, αλλά τελικά μάλλον δεν υπήρξε καμία βελτίωση στη διαιτησία, με τον Άγγλο να αποτελεί πλέον λόγο… πολέμου ανάμεσα στις ομάδες, τη Λίγκα και την ΕΠΟ.

Το να υπάρχουν φωνές κατά του Κλάτενμπεργκ μέσα στη σεζόν είναι λογικό. Το είδαμε, άλλωστε, να συμβαίνει και όχι από μία ή δύο ομάδες αλλά από περισσότερες. Το να γίνεται όμως ένας μικρός χαμός γύρω από τη διαιτησία ενώ είμαστε στο καλοκαίρι και δεν υπάρχουν αγώνες, είναι ελληνικό φαινόμενο. Κατά πάσα πιθανότητα, αν κάποιος έλεγε στον Κλάτενμπεργκ ότι θα το ζούσε αυτό, θα σκεφτόταν «πού πάω να μπλέξω;”. Τώρα όμως… έμπλεξε και αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν, μάλλον δεν τον πειράζει και πολύ τελικά.

Ο Άγγλος ναι μεν θα αφήσει τη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ την 1η Αυγούστου, αφού το συμβόλαιό του λήγει στις 31 Ιουλίου, αλλά θα παραμείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό, άλλωστε, οριστικοποιήθηκε από τη Λίγκα την Τρίτη (12/7), όταν και ανακοινώθηκε ότι θα είναι από εδώ και πέρα σύμβουλος σε θέματα διαιτησίας. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν το τελευταίο 24ωρο, όμως, ενδέχεται να έχει ακόμη μία θέση, ένα ρόλο – έκπληξη, τη νέα σεζόν.

Κλάτενμπεργκ όπως Βαρούχας…

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Με βάση, λοιπόν, τις φήμες που κυκλοφορούν, ο Άγγλος είναι πιθανό να συνεργαστεί με τηλεοπτικό σταθμό από τον Αύγουστο και για όλη την προσεχή σεζόν, προκειμένου να αναλύει τις επίμαχες φάσεις κάθε αγωνιστικής σε κυριακάτικη αθλητική εκπομπή. Το ποιο θα είναι αυτό το κανάλι δεν το ξεκαθαρίζουν αυτές οι φήμες, αλλά οι επιλογές, ούτως ή άλλως, δεν είναι και πολλές. Αφήνοντας στην άκρη την Αθλητική Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση, οι «υποψηφιότητες» είναι δύο: Mega ή Open. Το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτό του Ιβάν Σαββίδη, δηλαδή, αντίστοιχα.

Αν όντως οι φήμες έχουν βάση, αν όντως έχει γίνει κρούση στον Κλάτενμπεργκ για μια τέτοια συνεργασία, τότε μπορεί ο καθένας να υποθέσει με ποιο από τα δύο κανάλια είναι πιο πιθανή η συνεργασία. Το σίγουρο είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, ο Κλάτενμπεργκ θα παραμείνει στην Ελλάδα, στο ποδόσφαιρό μας. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι και τη νέα σεζόν θα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα υπάρχει ένταση ανάμεσα στις ομάδες, ακόμη κι αν δεν είναι αρχιδιαιτητής πλέον.