Η απόφαση του Τάκη Μπαλτάκου να προτείνει τον Στιβ Μπένετ για νέο αρχιδιαιτητή, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, προκάλεσε τον εκνευρισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ως πρόεδρος της Super League 1 είναι αυτομάτως και ένας εκ των αντιπροέδρων της ΕΠΟ, στα γραφεία της οποίας θα ζητήσει να έχει πλέον και το δικό του προκειμένου να ελέγχει τι γίνεται.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ αλλά πρότεινε τον Μπένετ για τη θέση του αρχιδιαιτητή οδηγεί σε μετωπική την ΕΠΟ με τη Λίγκα, ο πρόεδρος της οποίας αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, δείχνοντας τον εκνευρισμό του για τις εξελίξεις.

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο ο κύριος Μπαλτάκος δείχνοντας ποιός είναι ανακοίνωσε την πρόθεση του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του; Απο σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά», είπε αρχικά ο Μαρινάκης και συνέχισε.

«Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ απο αύριο ως αντιπρόεδρος για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα. Μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν απο κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Απο σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά θέλουν δε θέλουν».