Θέμα ημερών θεωρούν τα ΜΜΕ της Βαρκελώνης την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Μπάγερν Μονάχου θα δώσει εντέλει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Πολωνού σούπερ σταρ, ώστε να ενισχύσει το κλαμπ της La Liga.

Ο «Λέβα» δεν σκοπεύει να ταξιδέψει την Κυριακή (17/7) μαζί με τους Βαυαρούς για την περιοδεία τους στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως σήμερα Τρίτη (12/7) θα συμμετάσχει στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους στη «Säbener Strasse».

Η Μπάγερν περιμένει την Μπαρτσελόνα να ανεβάσει την προσφορά της σε ένα ποσό που θα φτάσει συνολικά τα 50 εκατ. ευρώ (45 εκατ. ευρώ φιξ και σε… μετρητά και 5 εκατ. ευρώ σε μπόνους), με τους Ισπανούς να επισημαίνουν πως η τελική πρόταση της «Μπάρτσα» θα κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή (15/7), προκειμένου να κλείσει το deal και να ταξιδέψει ο Λεβαντόφσκι μαζί της στη δική της περιοδεία στις ΗΠΑ από 23 έως 31 Μαΐου σε Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Ντάλας και Νέα Υόρκη.

Αυτό, όμως, είναι μονάχα το ένα σκέλος των μεταγραφικών επιχειρήσεων των «μπλαουγκράνα». Μέσα στις επόμενες ημέρες θέλουν να κλείσουν και την απόκτηση του Βραζιλιάνου εξτρέμ Ραφίνια από την Λιντς. Σύμφωνα με τα καταλανικά και τα βρετανικά ΜΜΕ, η Μπαρτσελόνα θα δώσει συνολικά (μαζί με τα μπόνους) 72 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον 25χρονο άσο, ο οποίος απέρριψε προτάσεις από την Τσέλσι και την Άρσεναλ γιατί θέλει να παίξει στο «Καμπ Νόου» την επόμενη σεζόν.

Αυτό το deal, αναφέρουν τώρα οι παράγοντες της Μπάρτσα, δεν επηρεάζει τη συμφωνία του κλαμπ με τον Ουσμάν Ντεμπελέ ως το 2024. Ο Γάλλος έμεινε ελεύθερος από την ομάδα την 1η Ιουλίου, αλλά τελικά αποδέχθηκε τη μειωμένη προσφορά που του έγινε. Η επιστροφή του στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα αναμένεται κι αυτή να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παρόλο που το κλαμπ έχει χρέη που ξεπερνούν τα 1,3 δισ. ευρώ στο εσωτερικό του επικρατεί αισιοδοξία πως θα βρει τα χρήματα για να κάνει αυτές τις μεταγραφές. Πέραν της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του και άλλων εμπορικών δικαιωμάτων, η Μπαρτσελόνα ελπίζει να δώσει και παίκτες μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζοντας από τον Φρένκι ντε Γιόνγκ για τον οποίο συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 80 με 85 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους.