Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και γενικά όλοι στον Ολυμπιακό να επιθυμούσαν την παραμονή του Τάιλερ Ντόρσεϊ, κάτι για το οποίο ήταν σχεδόν σίγουροι όταν έληγε η σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τελικά ο Αμερικανός αποφάσισε να αποχωρήσει για να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Μετά το Final-4 του Βελιγραδίου, οι ερυθρόλευκοι ήταν σίγουροι για την παραμονή του Ντόρσεϊ. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς των πλέι οφ, ήξεραν ότι πρώτος στόχος του Αμερικανού ήταν να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά υπήρχε αισιοδοξία για την παραμονή του.

Τελικά, όμως, ο Ντόρσεϊ θα αποχωρήσει, ενημερώνοντας την ΚΑΕ για την απόφασή του, αφού τις προηγούμενες μέρες έκανε κλειστές προπονήσεις με τους Ντάλας Μάβερικς και τελικά τους έπεισε να του προσφέρουν συμβόλαιο, το οποίο αναμένεται να υπογράψει τα προσεχή 24ωρα.

Έτσι, οι Πειραιώτες θα πρέπει πλέον να κάνουν μεταγραφή για να τον αντικαταστήσουν, με τον Μπαρτζώκα να έχει κάνει τη σχετική… προεργασία πάντως, αφού υπάρχει λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες.