Να τρελάνει τους οπαδούς του και να προκαλέσει θόρυβο και στην Ευρώπη προσπαθεί ο Άρης, αφού ισπανικό Μέσο αποκαλύπτει ότι προσπαθεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που κάνει άνετα τη διαφορά στην Ελλάδα αν έρθει, έχοντας και τη… βοήθεια της ισπανικής δικαιοσύνης, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει χαμό στη χώρα της Ιβηρικής.

Από τη στιγμή που οι κίτρινοι έχουν για προπονητή τον Χερμάν Μπούργος, όλοι ήταν σίγουροι πριν καν μπει το καλοκαίρι ότι θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές από την Ισπανία. Εκεί, άλλωστε, ο Αργεντινός τεχνικός έχει πολλές άκρες, αφού ήταν επί σειρά ετών βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι περισσότεροι, όμως, πίστευαν ότι ο Άρης θα επιχειρούσε βασικά να αποκτήσει νεαρούς και ταλαντούχους από τα τμήματα υποδομής των ροχιμπλάνκος ή άλλων ισπανικών ομάδων.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθούσαν να ντύσουν στα κίτρινα τον… Σάντι Μίνα! Τον 26χρονο διεθνή επιθετικό της Θέλτα, ο οποίος θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου και όντως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της χώρας του. Το κακό για τον ίδιο είναι ότι δεν είναι το ίδιο καλός και εκτός γηπέδων, αφού στις 4 Μαΐου καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή, για σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας σε ένα τροχόσπιτο τον Ιούλιο του 2017.

Μια καταδίκη που είχε ως συνέπεια να τεθεί εκτός ομάδας από τη διοίκηση της Θέλτα, η οποία θέλει να τον παραχωρήσει κάπου ως δανεικό, περιμένοντας την εκδίκαση της έφεσης σε μια διετία. Και κάπου εδώ μπαίνει στην υπόθεση ο Άρης, αφού ισπανικά Μέσα, όπως για παράδειγμα η μαδριλένικη εφημερίδα AS, κάνουν λόγο για συνεχείς επαφές ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Συμφωνία με Θέλτα, δύσκολος ο παίκτης

Καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ο Σάντι Μίνα της Θέλτα

Από αυτές τις επαφές, λένε οι Ισπανοί, έχει προκύψει το εξής: Οι Άρης και Θέλτα σχεδόν τα έχουν βρει, η συμφωνία δεν απέχει πολύ, οι δύο ομάδες θα δώσουν τα χέρια, αν δεν τα έχουν ήδη δώσει. Δεν αρκεί αυτό όμως. Θα πρέπει να πει το «ναι» και ο Σάντι Μίνα, ο οποίος είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Από τη μία, γράφει η AS, για πρώτη φορά νιώθει ότι θέλει να μετακινηθεί εκτός Ισπανίας, να υπογράψει σε ομάδα του εξωτερικού, θέλοντας να αφήσει πίσω του και το όλο θέμα με την καταδίκη του.

Από την άλλη, το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως είναι λογικό, δεν τον ελκύει και τόσο. Όπως και να έχει, ο Άρης θα συνεχίσει την προσπάθειά του, με στόχο να αποκτήσει τον Σάντι Μίνα με διετή δανεισμό. Δεν είναι εύκολο, το ξέρουν πολύ καλά στη διοίκηση των κίτρινων, δεν είναι και αδύνατο όμως. Και σίγουρα ρόλο στην υπόθεση θα παίξει και ο Μπούργος, ο οποίος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει τον παίκτη να πει «ναι».

Αν όχι, αν αρνηθεί, τότε οι Θεσσαλονικείς έχουν κι άλλους υποψήφιους για την επίθεση της ομάδας και αγωνίζονται και αυτοί στην Ισπανία…