Η Μαρία Σάκκαρη, αν και λαχτάρησε στο δεύτερο σετ, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon, κερδίζοντας με straight sets τη Ζόι Χάιβς.

Η Ζόι Χάιβς δεν μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο για την Ελληνίδα τενίστρια, αλλά της έβαλε δύσκολα στο δεύτερο σετ, εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Τελικά, η Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) σε 1 ώρα και 18λεπτά και θα περιμένει μία εκ των Σάβιλ και Τόμοβα στον δεύτερο γύρο.

Παρά τα πολλά αβίαστα λάθη της (25 έναντι 19 της Χάιβς που είχε τα περισσότερα στο πρώτο σετ), το Νο5 του κόσμου είχε 5 άσους, 19 winners και 72% κερδισμένο πρώτο σερβίς, ενώ έφτασε σε 6 break συνολικά στο ματς.

Περίπατος της Σάκκαρη σε 25′ και 1-0

Ξεκούραστα, χωρίς να χάσει πόντο, πήρε με break το πρώτο game η Σάκκαρη, χάρη στα λάθη της αντιπάλου της. Το ίδιο εύκολα έκανε το 2-0, ενώ προηγήθηκε με 0-30, πριν η Χάιβς κάνει ένα σερί πόντων για να μειώσει σε 2-1.

Η Ελληνίδα τενίστρια με έναν άσο έφτασε εύκολα στο 3-1 στο σετ, για να φτάσει στο 4-1 από δύο εξαιρετικές επιστροφές στο σερβίς της Χάιβς.

Το αποτελεσματικό σερβίς της Μαρίας έφερε το 5-1 στο σετ, για να φτάσει σε τριπλό set point από τα λάθη της Χάιβς. Και έκλεισε το σετ με ένα ωραίο backhand winner.

Λαχτάρησε, αλλά προκρίθηκε χωρίς απώλειες

Με… φόρα από το πρώτο σετ, η Σάκκαρη πήρε εύκολα το πρώτο game του δεύτερου, τελειώνοντάς το με ένα στοπ βολέ. Αμέσως ήρθε και ένα ακόμη break και μάλιστα με επιστροφή winner, για να φτάσει στο 3-0 άνετα στο δικό της σερβίς.

Η Χάιβς ουσιαστικά για πρώτη φορά απείλησε στο ματς με διπλό break point αμέσως μετά, από λάθη της Μαρίας. Και με έναν winner το Νο571 του κόσμου έκανε break και μπήκε προσωρινά στην διεκδίκηση του σετ.

Η Αυστραλή πήρε ιατρικό τάιμ άουτ καθώς είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και όταν επέστρεψε έσβησε πέντε break point, όμως στην έκτη ευκαιρία που βρήκε η Σάκκαρη, έκανε το break από λάθος της αντιπάλου της. Το σερβίς της Μαρίας έφερε εύκολα το 4-1, με την Χάιβς να μειώνει σε 4-2 δύσκολα, από ένα χαμένο φόρχαντ της Ελληνίδας.

Η Σάκκαρη συνέχισε να «καθαρίζει» εύκολα με το σερβίς της και έφτασε στο 5-2, για να φτάσει σε match point, το οποίο έσβησε η Αυστραλή και στη συνέχεια έμεινε στο σετ μειώνοντας σε 5-3. Στο σερβίς της η Σάκκαρη δέχτηκε break από δύο winners της Χάιβς που μπήκε και πάλι στο ματς!

Όμως το Νο5 του κόσμου κράτησε την ψυχραιμία της και με ένα break έφτασε στην πρόκριση.

Πηγή: gazzetta.gr