Η L’ Equipe δεν είναι απλά η μεγαλύτερη γαλλική αθλητική εφημερίδα αλλά ένα από τα σύμβολα του έντυπου Τύπου παγκοσμίως, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την απόφασή της να… αλλάξει ονομασία την Πέμπτη (23/6), προκειμένου να τιμήσει τα 50ά γενέθλια του σπουδαίου Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με πολύ μεγάλη καριέρα σε Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ ως προπονητής κατέκτησε τρία Champions League με την ισπανική ομάδα. Δεν χρειάζεται, επομένως, να είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος κάποιος για να καταλάβει ότι πρόκειται για ένα «ιερό τέρας» και έτσι τον αντιμετωπίζει και η L’Equipe.

Απόδειξη; Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ανήμερα των 50ών γενεθλίων του «Ζιζού», η περίφημη γαλλική εφημερίδα έχει αλλάξει το όνομά της σε «Ζινεντίν» και φυσικά κυκλοφορεί με μεγάλη συνέντευξη του Ζιντάν, ο οποίος -με βάση όσα έχουν ήδη διαρρεύσει- κλείνει την πόρτα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την αφήνει ορθάνοιχτη για να αναλάβει, μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γαλλίας.

Το πρωτοσέλιδο της L'Equipe για τον Ζινεντίν Ζιντάν