Ο Φρανσουά Μοντέστο είναι και επισήμως πλέον ο νέος τεχνικός διευθυντής της Μόντσα των Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι αφήνοντας τον Ολυμπιακό, τους παίκτες του οποίου ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε, με αποτέλεσμα να μην προκαλούν έκπληξη τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να έχει τα ονόματα τριών στη λίστα του.

Ο Γάλλος αποτελεί παρελθόν για τους Πειραιώτες και αρχίζει πλέον να δουλεύει για το παρόν και το μέλλον της ιταλικής ομάδας, η οποία ανέβηκε για πρώτη φορά στη Serie A και θέλει να παραμείνει εκεί. Βασικά, η Μόντσα είναι ένα πρότζεκτ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι. Των δύο παραγόντων, δηλαδή, που έγραψαν την ιστορία της Μίλαν. Και από τη στιγμή που υπάρχουν… πολλά λεφτά, είναι λογικό να υπάρχουν και μεγάλα πλάνα για το μέλλον. Αυτό, όμως, είναι μακρινό ακόμη.

Προς το παρόν, αποστολή του Μοντέστο είναι να φτιάξει ένα ρόστερ που θα μπορεί να σταθεί στη Serie A και είναι πάρα πολύ πιθανό σε αυτό το ρόστερ να προσπαθήσει να προσθέσει και κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού. Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται, άλλωστε, σε ανάλογες περιπτώσεις. Έχουμε δει πάρα πολλούς προπονητές ή τεχνικούς διευθυντές να παίρνουν στις νέες τους ομάδες παίκτη ή παίκτες από τις πρώην και κάτι τέτοιο ενδέχεται να συμβεί και τώρα. Ήδη, άλλωστε, υπάρχουν ρεπορτάζ που θέλουν την Μόντσα να ενδιαφέρεται για τρεις παίκτες του Ολυμπιακού.

Ρεπορτάζ που λένε… και δεν λένε αλήθεια, υπό την έννοια πως από τους τρεις, ένας είναι ο παίκτης που ενδιαφέρει πραγματικά τον Μοντέστο αυτή τη στιγμή και θα τον ήθελε στην ιταλική ομάδα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά

Πρώτα ο Σισέ, μετά οι Καμαρά

Αυτός ο παίκτης, λοιπόν, είναι ο Παπέ Σισέ. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος υπέγραψε το 2017 στους ερυθρόλευκους, αρέσει πολύ στον Μοντέστο και θα τον ήθελε στη Μόντσα. Για να τον αποκτήσει, όμως, θα πρέπει να τα βρει με τους Πειραιώτες, με τους οποίους ο παίκτης δεσμεύτεται με συμβόλαιο ως το 2024. Θα είναι εύκολο; Οχι, γιατί ο Ολυμπιακός θέλει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει και ο Γάλλος τεχνικός διευθυντής ξέρει πολύ καλά ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι εύκολος στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, ο Πέδρο Μαρτίνς τον υπολογίζει κανονικά, οπότε για να παραχωρηθεί θα πρέπει να έρθει στον Πειραιά μια όντως πολύ δυνατή πρόταση. Έχει το ενδιαφέρον του, επομένως, το θέμα και είναι μεγαλύτερο από ό,τι αυτό για τις περιπτώσεις των Μαντί Καμαρά και Αγκιμπού Καμαρά, που επίσης αρέσουν στον Μοντέστο. Προς το παρόν, όμως, ο Γάλλος δεν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να αποτελέσουν όντως μεταγραφικούς στόχους της Μόντσα.