Η πρόσληψη του Ντάρβιν Χαμ από τους Λος Άντζελες Λέικερς για τη θέση του προπονητή με 4ετές συμβόλαιο και τα λόγια που αφιέρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον μέχρι πρότινος βοηθό του Μάικ Μπουντενχόλζερ στους Μιλγουόκι Μπακς, φούντωσαν και πάλι τη… σπέκουλα για ενδεχόμενο ενδιαφέρον της ομάδας του Χόλιγουντ για να πάρει τον «Greek Freak».

Ο Έλληνας σούπερ σταρ δήλωσε στο «ESPN»: «Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Είναι ο κατάλληλος προπονητής γι’ αυτούς (σ.σ. Λέικερς). Είναι ειλικρινής μαζί σου και δεν υπάρχουν αστειάκια. Ήταν ώρα. Το αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον».

Η αντίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε αντιληπτή ως ότι έχει καλή σχέση με το Ντάρβιν Χαμ και σε συνδυασμό με τις κινήσεις που είχαν κάνει στο παρελθόν οι Λέικερς, ο αμερικανικός ραδιοφωνικός σταθμός 96,9 The Game «έχτισε» το σενάριο. «Η τελευταία προσπάθεια των Λέικερς να προσελκύσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Λος Άντζελες ίσως και να πιάσει», ανέφερε ο σταθμός.

Οι Λέικερς πριν από μερικά χρόνια προσέλαβαν τον Τζέισον Κιντ για βοηθό προπονητή. Ο Κιντ ήταν τεχνικός του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς. Έπειτα, απέκτησαν τον φόργουορντ Τζάρεντ Ντάντλεϊ που υπήρξε συμπαίκτης με τον «Giannis» και για κάποιο διάστημα λειτούργησε ως μέντοράς του. Συνάμα απέκτησαν τον αδερφό του Γιάννη, Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA το 2020 ως μέλος των Λος Άντζελες Λέικερς.

Βέβαια, το… σενάριο αναφέρει η ίδια πηγή δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει συμβόλαιο ως το 2026 με τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά μπορεί να κάνει χρήση οψιόν και να μείνει ελεύθερος μετά το τέλος της σεζόν 2024-25. Να σημειώσουμε, δε, πως όποτε έχει ερωτηθεί για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σ’ ένα από τα ιστορικά κλαμπ του NBA όπως οι Λέικερς, ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει εμφανιστεί αρνητικός.