Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 116-108 από τους Μπόστον Σέλτικς στο «Fiserv Forum» στο 4ο παιχνίδι της σειράς τους για την ημιτελική φάση των πλέι οφ του NBA στην περιφέρεια της Ανατολής. Οι 34 πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν στάθηκαν αρκετοί για τους πρωταθλητές ώστε να υπερασπιστούν την έδρα τους. Για το επόμενο ματς τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/5, 02:00) η σειρά μεταφέρεται στη Βοστώνη.

Στην πρώτη περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν… ζημιά μέσα στη ρακέτα. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα και να κάνει τις σωστές επιλογές είτε τελειώνοντας εκείνος τις φάσεις, είτε δίνοντας πάσα, τα «ελάφια» πήραν προβάδισμα με 25-18. Ο «Greek Freak» είχε έξι πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Οι Μπόστον Σέλτικς, όμως, έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές κι εκτέλεσαν άψογα το πλάνο τους στη δεύτερη περίοδο. Με σερί 16-8, πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (34-33 με 6′:25” για το ημίχρονο). Με τις άμυνες να παίζουν σε υψηλό επίπεδο, μπορεί οι φιλοξενούμενοι να επικράτησαν με 29-23 στο δεύτερο 12λεπτο, αλλά οι Μπακς πήγαν στ’ αποδυτήρια μπροστά με έναν πόντο (48-47) και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η 3η περίοδος άρχισε με τον Έλληνα σούπερ σταρ να κάνει… αφίσα τον Αλ Χόρφορντ και να παίρνει τεχνική ποινή επειδή κοίταξε επίμονα τον αντίπαλό του, ενώ οι Μπακς άνοιξαν διαφορά οκτώ πόντων. Απάντησαν οι Σέλτικς με σερί 6-0 κι έτσι συνεχίστηκε το 12λεπτο. Ένα σερί των Μπακς τους έδωσε «αέρα» εννιά πόντων (76-65) τρία λεπτά πριν από την λήξη με τον Αντετοκούνμπο να είναι περίφημος και να κλείνει την περίοδο με 28/16/3 σε 31 λεπτά συμμετοχής και το σκορ στο 80-73 υπέρ της ομάδας του.

Οι Σέλτικς, όμως, όπως και στην υπόλοιπη διάρκεια του ματς βρήκαν τις απαντήσεις. Με σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 80-80 και το μομέντουμ άλλαξε. Βρήκαν τρόπο να περιορίσουν τον Αντετοκούνμπο, παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα. Ο Αντετοκούνμπο έβαλε έξι πόντους κι έκλεισε το ματς με 34 (14/32 σουτ εντός πεδιάς, 0/4 τρίποντα, 6/11 ελεύθερες βολές), 18 ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Η εντυπωσιακή άμυνα των Σέλτικς (43-28 στο τελευταίο 12λεπτο), η τύχη τους αφού οι Μπακς ήταν άστοχοι σε αρκετά από τα ελεύθερα σουτ τους, ενώ εκείνοι βρήκαν στόχο από την περιφέρεια, έπαιξαν ρόλο στο να πάρουν το πάνω χέρι στο ματς και να κάνουν το «break» στην έδρα των «ελαφιών».

Ο Αλ Χόρφορντ πρωταγωνίστησε σημειώνοντας 30 πόντους (όσους κι ο Τζέισον Τέιτουμ) και ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά στην επίθεση για τους Σέλτικς εκμεταλλευόμενος τα ελεύθερα σουτ του καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 11/14 και 5/7 τρίποντα!