O Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το μάθημά του από το Game 2 και εμφανίστηκε εντελώς διαφορετικός στο Game 3 απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς. Έπαιξε ρόλο και η απόφαση του Μάικ Μπουντενχόλζερ να βάλει στο… παιχνίδι και τον Μπρουκ Λόπεζ (11π. στο πρώτο μέρος). Από την πρώτη φάση του αγώνα ο σέντερ των Μπακς, με κόψιμο και πάσα για κάρφωμα, έδειξε ότι έχει άλλη διάθεση.

Η αλήθεια είναι πως οι Μπακς κινήθηκαν χάρη στα… κέφια του Giannis. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 20 πόντους (0/2 τριπ., 6/12 διπ., 4/7 βολές), ενώ πρόσθεσε – πέρα από αρκετές εντυπωσιακές φάσεις – και 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Την ίδια στιγμή, φορτώθηκε τρία φάουλ, όπως και οι Γκρέισον Άλεν και Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος επέστρεψε, αφού απουσίασε από το Game 2.

Οι Σέλτικς έκλεισαν το δεύτερο δωδεκάλεπτο με σερί 7-0, το οποίο τους επέτρεψε να προηγηθούν με 50-46. Έχοντας στα… ρηχά τους Τέιτουμ (2/9 σουτ, 6 πόντους), Σμαρτ (0/2 σουτ, 4/4 βολές, 4 πόντους) και Γκραντ Ουίλιαμς (1/7 σουτ). Και ένα κακό ομαδικό στατιστικό, με 4/18 τρίποντα.

Όχι πως οι Μπακς σούταραν με μεγαλύτερη επιτυχία, αφού είχαν 3/18 σουτ τριών πόντων! Τουλάχιστον ο Τέιτουμ είχε τη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ίσως και του αγώνα, με το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, παρά την προσπάθεια του Greek Freak να τον σταματήσει.

Η απόφαση του Αντετοκούνμπο έφερε τον προσωρινό τραυματισμό του γκαρντ των Σέλτικς.

Αμείωτος ο ρυθμός του Giannis

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα προβλήματα των φάουλ για τους Μπακς διογκώθηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα, με τους Λόπεζ και Άλεν να κάνουν το 4ο ατομικό σφάλμα τους.

Την ίδια στιγμή, ο Giannis συνέχιζε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να σκοράρει και να κατεβάζει ριμπάουντ.

Με το σκορ στο 55-54 υπέρ των Μπακς, οι πρωταθλητές κατάφεραν ένα σερί 7-0 για 62-54, ενώ ένας αιφνιδιασμός των Μπακς με τον Χόλιντεϊ να ολοκληρώνει τη φάση, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα 10 πόντων στο Μιλγουόκι (66-56) στα μισά της 3ης περιόδου.

Στο τέλος της 3ης περιόδου, το σκορ ήταν 80-67 υπέρ των πρωταθλητών. Με επί μέρους σκορ 34-17! Double score, δηλαδή! Με τους Μπακς να πληγώνουν σε κάθε πιθανή ευκαιρία τις κακές και τραβηγμένες επιλογές των παικτών των Σέλτικς και ιδιαίτερα του Τέιτουμ (3/17 στο τέλος της 3ης, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την άμυνα του Μάθιους.

Σε αυτό το διάστημα ο Αντετοκούνμπο είχε 11 πόντους και 4 ασίστ!

Ο Μπράουν πήρε μπροστά στην τελευταία περίοδο. Και βάλθηκε σχεδόν μόνο του να γυρίσει το ματς. Ένα δικό του καλάθι έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους (90-85). Και το ματς άρχιζε σχεδόν ξανά από την αρχή. Λίγο αργότερα, το χάντικαπ έπεσε στους 4 (92-87) με τον Giannis να χρεώνεται το τέταρτο προσωπικό του φάουλ.

Την κατάλληλη στιγμή, ο Αλ Χόρφορντ εμφανίστηκε ως άξιος συμπαραστάτης του Μπράουν. Η απάντησε όσα έκανε ο Giannis και το… φαρμακερό τρίποντο του Κόνατον για το 97-90.

Οι Σέλτικς μείωσαν σε 97-96, 3:32 πριν το τέλος του Game 3. Ο Αντετοκούνμπο συμπλήρωσε 40 πόντους για το 99-97, όμως ο Μπράουν με συνεχόμενες βολέςπέρασε μπροστά στο σκορ τους Σέλτικς με 100-99, 1:49 πριν το φινάλε!

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία για να μεγαλώσουν το προβάδισμα τους. Μπάλα στους Μπακς και 50 δεύτερα στο ρολόι! Ποιος θα πάρει την μπάλα;

Μα φυσικά ο Αντετοκούνμπο! Με προσωπική ενέργεια έδωσε το προβάδισμα στους Μπακς (101-100) και μετά την καλή άμυνα, ο Χόλιντεϊ διαμόρφωσε το 103-100!

Ο Σμαρτ είχε 1/2 βολές, χάνοντας τη δεύτερη επίτηδες. Και εκεί έγινε χαμός. Ο Σμαρτ έχασε την πρώτη ευκαιρία, ο Ουίλιαμς τη δεύτερη και ο Χόρφορντ που σκόραρε το έκανε εκτός χρόνου. Τελικό σκορ 103-101 και 2-1 για τους Μπακς!

πηγή: gazzetta.gr