Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-2 τη Βιγιαρεάλ στο «Εστάδιο δε Λα Θεράμικα» στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League και πήρε την πρόκριση στον τελικό της 28ης Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού.

Μετά την λήξη του ματς, ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν έκρυψε ποια ομάδα θέλει για αντίπαλο. «Είναι εξαιρετικό συναίσθημα να βρίσκεσαι στον τελικό του Champions League για 3η φορά μέσα σε πέντε χρόνια», τόνισε ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ των «κόκκινων» μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BT Sport. Συνέχισε αποκαλύπτοντας την προτίμησή του για τον τελικό. «Θέλω να παίξω με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Αν με ρωτάς προσωπικά, θέλω να παίξω κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και ίσως να καταφέρουμε να τους νικήσουμε», δήλωσε.

Ο Σαλάχ, προφανώς, δεν έχει ξεχάσει τον τελικό του Champions League το 2018 όταν η Λίβερπουλ έπαιξε και έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 στον τελικό που θα μείνει αξέχαστος για τις… γκάφες του τερματοφύλακα της Λόρις Κάριους. Σ’ εκείνο το ματς, ο «Μο» είχε χτυπήσει έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος. Μάλιστα, ο τραυματισμός που υπέστη στον ώμο παραλίγο να τον κρατήσει εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας εκείνο το καλοκαίρι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται απόψε τη Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό (22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η «βασίλισσα» καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 4-3 για να περάσει εκείνη στον τελικό του Champions League.

Η αντίδραση του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Η πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League γιορτάστηκε στο Λίβερπουλ, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος κατέχει ποσοστό μετοχών στο Fenway Sports Group, την ιδιοκτήτρια εταιρία της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ. Ο «βασιλιάς» του NBA που έμεινε εκτός πλέι οφ με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αν μη τι άλλο πήρε μια χαρά έπειτα από συνεχόμενες… πίκρες αυτή τη σεζόν.

Με μήνυμα στο Twitter, έδειξε τη χαρούμενη διάθεσή του με την ανάρτησή του να συνοδεύεται από μια φωτογραφία του όπου φοράει μια ζακέτα της Λίβερπουλ.

Ίσως να μην είναι και η μοναδική φορά ως το τέλος της σεζόν που θα χαρεί με την Λίβερπουλ ο Τζέιμς. Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ έγινε το πρώτο αγγλικό που εξασφάλισε στην ίδια σεζόν τη συμμετοχή του στους τελικούς του League Cup (το κατέκτησε) του Κυπέλλου Αγγλίας (θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στις 14/5) και του Champions League. Μπορεί να κάνει ένα ανεπανάληπτο «καρέ» τίτλων μιας και διεκδικεί και την Premier League, καθώς στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα παίξει σε όλα τα ματς που θα μπορούσε να παίξει!