Μπορεί η UEFA να εξοργίστηκε με το σχέδιο των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ για τη European Super League επειδή αυτό θα θύμιζε την μπασκετική Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει, όπως αποκαλύπτουν οι Times σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, να σκέφτεται να καταργήσει τους διπλούς ημιτελικούς του Champions League και να καθιερώσει ένα Final-4, ακριβώς όπως γίνεται στο μπάσκετ.

Το φορμάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αλλάξει από τη σεζόν 2024-25 και όλοι περιμένουν να δουν ποιες θα είναι όλες οι αλλαγές που θα γίνουν. Και μία από αυτές, σύμφωνα με τους Times, ενδέχεται να γίνει η… μπασκετοποίηση της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το βρετανικό Μέσο, η UEFA σκέφτεται σοναρά να καταργήσει το σύστημα των διπλών ημιτελικών, το οποίο ισχύει… ανέκαθεν. Και σκέφτεται να το καταργήσει για να καθιερώσει ένα Final-4 με μονούς ημιτελικούς οι οποίοι -όπως και ο τελικός- θα διεξάγονται στην ίδια πόλη.

Αυτό είναι ένα σενάριο που είχε αναφέρει στο παρελθόν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά κανείς δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία γιατί κανείς δεν πίστευε πως μπορεί όντως να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Τώρα, όμως, έρχεται το δημοσίευμα των Times για να σημάνει συναγερμό, αφού είναι όντως πιθανό να είναι και αυτή μία από τις αλλαγές που θα κάνει η UEFA στο Champions League.