Η Ουνιόν Βερολίνου έβαλε πολύ… δύσκολα στη Λειψία στον δεύτερο ημιτελικό του γερμανικού Κυπέλλου, όμως οι «κόκκινοι ταύροι» κατάφεραν με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο να επικρατήσουν με 2-1, χάρις σε ένα γκολ του Έμιλ Φόρσμπεργκ στις καθυστερήσεις και προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό της 21ης Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φράιμπουργκ.

Οι Βερολινέζοι προηγήθηκαν στο 25′ με τον Μπέκερ και είχαν τον έλεγχο του ματς στο πρώτο 45λεπτο, όμως η Λειψία είχε τις «απαντήσεις» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αντρέ Σίλβα με πέναλτι στο 61′ έφερε το ματς στα ίσα, ενώ ο Φόρσμπεργκ (που είχε περάσει αλλαγή στο 63′ στη θέση του Ντόμινικ Σομποσλάι) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Χάινριχς.

Έτσι, η Λειψία πέρασε στον τελικό για 3η φορά στις τέσσερις τελευταίες σεζόν (2018-19, 2019-20 και 2021-22) και αυτή τη φορά χωρίς να έχει αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου ή την Ντόρτμουντ θα επιδιώξει να κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.