Η Μίλαν χαίρεται τη… μοναξιά της κορυφής στη Serie A καθώς νίκησε με 2-0 την Τζένοα στο «Σαν Σίρο» στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής. Οι «ροσονέρι» βρέθηκαν προσωρινά στη δεύτερη θέση εξαιτίας της νίκης της Ίντερ με 3-1 επί της Σπέτσια που έπαιξε νωρίτερα.

Από τη μια η επιτυχία των «νερατζούρι» κι από την άλλη τα προβλήματα της ομάδας του Στέφανο Πιόλι που στα δύο προηγούμενα ματς έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια και την Τορίνο, αύξησαν την πίεση στους γηπεδούχους. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο ήξεραν πως αν ήθελαν να διατηρηθούν στην πρώτη θέση και να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου έπρεπε να νικήσουν.

Έτσι, η Μίλαν εμφανίστηκε αποφασισμένη και από το πρώτο λεπτό ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και την επιθετική πρωτοβουλία. Μόλις στο 11′ ο Ραφαέλ Λεάο έκανε το 1-0 για τους «ροσονέρι». Το γκολ του Πορτογάλου επιθετικού τους βοήθησε πάρα πολύ στο να διαχειριστούν σωστά τον αγώνα και παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Γενοβέζοι για να φτάσουν στην ισοφάριση, δεν τα κατάφεραν. Η Μίλαν βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Ζούνιορ Μεσίας στο 87′ και «σφράγισε» το τρίποντο. Έπειτα από 33 αγώνες, η Μίλαν έχει 71 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη δεύτερη Ίντερ που έχει ματς λιγότερο, ενώ 3η είναι η Νάπολι με 66.

Λίγη ώρα πριν, η Ίντερ απέναντι στην «αδιάφορη» βαθμολογικά Σπέτσια επικράτησε με 3-1 στο «Αλμπέρτο Πίκο». Οι αλλαγές του Σιμόνε Ιντσάγκι, Λαουτάρο Μαρτίνες και Αλέξις Σάντσες, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο μεν Αργεντινός έκανε το 2-0 δεκατρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (73′), ο δε Χιλιανός έγραψε το τελικό σκορ στο 90’+4′ (είχε μπει στο ματς στο 60΄). Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν με τον Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς στο 31′, ενώ για τη Σπέτσια μείωσε στο 88′ ο Ματζόρε.