Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τη Μαρσέιγ με 1-0 στην Τούμπα και έτσι ολοκληρώθηκε η παρουσία του στο Europa Conference League. Ωστόσο, η πορεία του ως τα προημιτελικά βοήθησε την Ελλάδα να ανέβει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA κι αυτό σημαίνει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2023-24.

Μιλώντας επ’ αυτού ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, τόνισε: «Η 15η θέση δεν είναι μόνο εξαιτίας του ΠΑΟΚ. Όχι, δεν είναι μόνο χάρη στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ προχώρησε παραπάνω από τον Ολυμπιακό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έδωσε πόντους ο Ολυμπιακός. Το έκανε και ο Ολυμπιακός. Η υπερηφάνεια των φιλάθλων νομίζω ότι είναι μεγάλη για την πορεία μας».

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Λουτσέσκου υπογράμμισε στις δηλώσεις του στην κάμερα της Cosmote Tv πως η ομάδα του έκανε καλή εμφάνιση και το μόνο που του έλειψε ήταν η αποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία. «Αυτό που μας έλειπε ήταν η νίκη. Τι μπορώ να πω μετά από αυτό; Ένα λάθος ήταν αυτό που μας κόστισε. Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε δικό μας λάθος. Σε πέντε – έξι καθαρές ευκαιρίες, δεν σκοράραμε. Πέσαμε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα ή δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Το ταξίδι στην Ευρώπη διήρκεσε πολύ και οι παίκτες ξεπέρασαν τα όρια τους παίζοντας κάθε τρεις μέρες. Σήμερα κυριαρχήσαμε απέναντι στη Μαρσέιγ που είναι 2η σε ένα πρωτάθλημα με Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ».

«Έπρεπε να ήμασταν πιο κυνικοί»

Από τη μεριά του ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, ανέφερε στην Cosmote TV: «Ο τερματοφύλακάς τους έκανε εξαιρετικές αποκρούσεις, ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ματς. Θα μπορούσα να είχαμε βάλει τουλάχιστον δύο γκολ και να στείλουμε το ματς στην παράταση. Τα δώσαμε όλα. Τελειώνουμε με το κεφάλι ψηλά, ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του. Η Μαρσέιγ ήταν πιο κυνική. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες. Είχαν ποιοτικούς παίκτες για να πάρουν το ματς».