Ο Κώστας Τσιμίκας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο 3-3 της Λίβερπουλ με την Μπενφίκα στο «Άνφιλντ» με το οποίο η ομάδα του «σφράγισε» την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Έλληνας διεθνής αριστερός μπακ μοίρασε δύο ασίστ – για το 1-0 στον Ιμπραΐμα Κονατέ στο 21′ και στον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 65′ για το 3-1. Η εμφάνισή του ήταν αρκετή για να ανακηρυχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης από την UEFA.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του ματς, ο Κώστας Τσιμίκας, είπε: «Είμαι ευγνώμων. Αυτό το βραβείο είναι η απόδειξη της σκληρής δουλειάς μου τα τελευταία χρόνια σε αυτό το σύλλογο. Επίσης, χωρίς του συμπαίκτες μου δεν θα ήταν τίποτα το ίδιο. Αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο δικό μου, ανήκει σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, μας άξιζε αυτή η επιτυχία».

Στους «4», η Λίβερπουλ θα αναμετρηθεί με την έκπληξη της διοργάνωσης τη Βιγιαρεάλ, η οποία έβγαλε νοκ άουτ την Μπάγερν Μονάχου το βράδυ της Τρίτης με συνολικό σκορ 2-1. «Η Βιγιαρεάλ είναι δύσκολος αντίπαλος. Απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου, εξάλλου, μια από τις πιο δυνατές ομάδες του κόσμου. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο 100% για να φτάσουμε στην πρόκριση. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε», συνέχισε.

Όσον αφορά στο τί θα κάνει με το βραβείο, ο Κώστας Τσιμίκας, δήλωσε: «Θα βάλω (το βραβείο) στο σπίτι μου για να το βλέπω κάθε πρωί όταν ξυπνάω και να θυμάμαι πως με τη σκληρή δουλειά μπορείς να κάνεις τα πάντα».

O τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 28 Μαΐου στο «Σεν Ντενί» του Παρισιού. Αν η Λίβερπουλ φτάσει εκεί θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα σε μια εκ των Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης που αναμετριούνται στον άλλο ημιτελικό του θεσμού.