Η εκτός έδρας νίκη με 3-1 στον πρώτο αγώνα έδινε σιγουριά στη Λίβερπουλ ενόψει της ρεβάνς με τη Μπενφίκα, με την οποία ήρθε ισόπαλη αυτή τη φορά, με 3-3 και με τον Κώστα Τσιμίκα να είναι βασικός και να έχει δύο ασίστ, κλειδώνοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League. Εκεί όπου βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 0-0 κόντρα στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη, έχοντας νικήσει στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 εντός έδρας.

Το παιχνίδι στο Άνφιλντ δεν είχε μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την πρόκριση, αφού η Λίβερπουλ ουσιαστικά είχε καθαρίσει από τον πρώτο αγώνα τη Μπενφίκα. Είχε ελληνικό ενδιαφέρον, όμως, αφού οι Τσιμίκας και Βλαχοδήμος ήρθαν αντιμέτωποι, με τον αριστερό μπακ της αγγλικής ομάδας να παίρνει θέση βασικού και στο 21′ να εκτελεί το κόρνερ από το οποίο ήρθε το 1-0 με την κεφαλιά του Κονατέ. Γκολ στο οποίο απάντησαν οι Πορτογάλοι στο 32′ με το ωραίο τελείωμα του Ράμος από το ύψος της περιοχής (1-1).

Παρ’ όλα αυτά, στο 55′, σε μια φάση στην οποία ο Βλαχοδήμος έκανε λάθος εκτίμηση, ο Φιρμίνο με πλασέ από κοντά έβαλε ξανά μπροστά τη Λίβερπουλ, η οποία στο 65′ έκανε και το 3-1, ξανά με τον Βραζιλιάνο, μετά την εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα (2η ασίστ). Όλα είχαν κριθεί οριστικά, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χαλάρωσε και η Μπενφίκα βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει (3-3) με γκολ των Γιάρεμτσουκ (73′) και Νούνιες (82′).

Πίεσε η Ατλέτικο, προκρίθηκε η Σίτι

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στη Μαδρίτη έχοντας το προβάδισμα επί της Ατλέτικο μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 1-0, σκορ που αποδείχθηκε αρκετό για να τη στείλει στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχε και δοκάρι με τον Γκουντογκάν (30′), ενώ αυτή του Ντιέγκο Σιμεόνε ανέβηκε στο δεύτερο, πίεσε αρκετά και είχε τις ευκαιρίες για να βάλει έστω ένα γκολ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Δεν το έκανε όμως και η πρόκριση πήγε στους Άγγλους, με τους Ισπανούς μάλιστα να ολοκληρώνουν με 10 παίκτες τον αγώνα, αφού στο 92′ είδε κόκκινη κάρτα ο Φελίπε.