Όταν άρχιζαν τα πλέι άουτ της Super League 1 ο Απόλλων Σμύρνης έμοιαζε καταδικασμένος σε υποβιβασμό, αλλά μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (9/4) είναι… ζωντανός και εξακολουθεί να ελπίζει σε παραμονή, αφού πήρε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1 και πλησίασε στο -2 από την προτελευταία θέση, η οποία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία αφού οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μαρτίνες, σε μια φάση που ζήτησαν και πέναλτι για χέρι του Βούρου, για να συνεχιστεί με δύο μεγάλες ευκαιρίες των γηπεδούχων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο. Ο Τσιλιανίδης, όμως, στο 4′ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σόρτσαν στο τετ α τετ, ενώ στο 8′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά, ακαρκάριστος, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Το παιχνίδι γενικά είχε καλό ρυθμό και αυτό δεν άλλαξε στη συνέχεια, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξαν άλλες πολύ μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι που ήρθε τελικά το γκολ στο 45’+3′ και ήταν για τον Απόλλωνα: Σέντρα του Μαρτίνες, κεφαλιά του Ντάουντα και ο Φατιόν κοντρόλαρε με το στήθος και με γυριστό σουτ από κοντά έκανε το 0-1.

Γκολ που έδωσε ψυχολογία στον Απόλλωνα, ο οποίος στο 56′ λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 με το διαγώνιο σουτ του Σλίβκα που απέκρουσε ο Επασί. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για τον ΟΦΗ, ο οποίος όμως στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 70′ έφτασε στην ισοφάριση με τον Λουίς Φελίπε, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος μετά την πάσα του Νέιρα και τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-1.

Κι όμως, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, οι φιλοξενούμενοι δεν απογοητεύθηκαν αλλά βγήκαν ξανά μπροστά και στο 78′ ο Σλίβκα, σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση, με πλασέ έγραψε το 1-2 και έδωσε μια μεγάλη νίκη στον Απόλλωνα, ο οποίος ναι μεν είναι στην τελευταία θέση αλλά βρίσκεται πλέον μόλις στο -2 από την προτελευταία, η οποία οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή.

ΟΦΗ: Επασί, Μαρινάκης (54′ Τοράλ), Βούρος, Πασαλίδης (84′ Ουές), Γιαννούλης, Μεγιάδο (84′ Μπουζούκης), Στάικος (54′ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Λάμπρου, Λουίζ Φελίπε, Τσιλιανίδης (54′ Μπαλογιάννης).

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Βιτλής, Φατιόν (65′ Τσιμπσάχ), Κάστρο, Σλίβκα, Μαρτίνες (87′ Φερνάντες), Ιωαννίδης (84′ Εμπακογκού), Ντάουντα (46′ Ρόγκνε).