Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ξανά η Μάντσεστερ Σίτι, αφού το Spiegel φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα, τα οποία δείχνουν ότι έγιναν οικονομικές παρατυπίες και υπήρξε κρατική χρηματοδότηση από τα Εμιράτα, κόντρα σε κάθε νόμο στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αποκάλυψη που φέρνει ξανά συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η UEFA και τι τιμωρία θα πρέπει να επιβληθεί στην αγγλική ομάδα.

Η Σίτι ήταν στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το 2020, όταν και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ποινή που δεν ίσχυσε ποτέ όμως, αφού το κλαμπ προσέφυγε στο CAS. Τώρα, δύο χρόνια μετά, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο και γίνεται, όπως και το 2020, μέσω εγγράφων που αποκαλύπτει το Spiegel.

Σύμφωνα με αυτά, αποκαλύπτεται η επιχειρηματική σχέση του Σεΐχη Μανσούρ, ιδιοκτήτη της ομάδας, με κυβερνητικό όμιλο του Άμπου Ντάμπι. Τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα, μάλιστα, αποδεικνύουν ότι μεγάλα κεφάλαια μετακινήθηκαν από το κρατικό ταμείο σε αυτό της Μάντσεστερ Σίτι, κόντρα σε οποιαδήποτε νομοθεσία στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι τρεις ομάδες που επιμένουν για τη European Super League άλλωστε, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, στέκονται συνεχώς σε αυτό. Στο γεγονός, δηλαδή, ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός επειδή συγκεκριμένες ομάδες (Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν) ουσιαστικά ανήκουν σε… κράτη.

Παράλληλα, το Spiegel μέσω των συγκεκριμένων εγγράφων στέκεται και σε άλλες οικονομικές παρατυπίες της Σίτι, οι οποίες αφορούν σε αποζημιώσεις σε προπονητές μέσω «ψεύτικης» συμβουλευτικής εταιρείας ή τις μεταγραφές με «τριγωνικά» deals, το οποίο επίσης απαγορεύεται από UEFA και ΦΙΦΑ.