Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει φύγει από τη ζωή από τις 25 Νοεμβρίου 2020, δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό κανενός όμως έπειτα από όλα όσα έκανε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπου χάρισε αμέτρητες απίστευτες στιγμές. Όπως, για παράδειγμα, όσα έκανε στο παιχνίδι με την Αγγλία στο Μουντιάλ 1986, με τη φανέλα του από εκείνη την ημέρα να βγαίνει τώρα σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 5 εκατ. ευρώ!

Η 22α Ιουνίου 1986 είναι μία από τις σημαδιακές ημερομηνίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ήταν η μέρα του προημιτελικού του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία, με τον φανατισμό να είναι διάχυτος λόγω του πολέμου που είχε προηγηθεί στα νησιά Φόκλαντς. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, στο γήπεδο Αζτέκας, ο Μαραντόνα τα έκανε όλα: Αρχικά έβαλε το περίφημο γκολ με το «χέρι του Θεού» και μετά έβαλε το καλύτερο γκολ όλων των εποχών, ντριμπλάροντας όποιον βρήκε μπροστά του και ενώ είχε ξεκινήσει… λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του.

Τώρα, 36 χρόνια μετά, η φανέλα που φορούσε ο «Ντιεγκίτο» εκείνη την ημέρα βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και ανακοινώθηκε ότι η τιμή εκκίνησης είναι τα… 5 εκατ. ευρώ! Αντιλαμβάνεται ο καθένας, επομένως, ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η πιο ακριβή φανέλα όλων των εποχών, «τίτλος» που προς το παρόν κατέχει αυτή του Μπέιμπ Ρουθ, ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, αφού τον Ιούνιο του 2019 είχε πουληθεί για 4,4 εκατ. λίρες.