Ο Ολυμπιακός νίκησε και την Μπαρτσελόνα με 73-66 στο «ΣΕΦ» και… καπάρωσε την 3η θέση της κατάταξης στη Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιθανότητες να τερματίσουν και στη δεύτερη θέση, αν η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί από την Μπάγερν Μονάχου την τελευταία αγωνιστική. Το αποτέλεσμα προκάλεσε ικανοποίηση στον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά αμυντικά. Παρότι χάσαμε αρκετά λέι απ στο παιχνίδι, δε χάσαμε το μυαλό μας και πήραμε τελικά τη νίκη. Δεν ήταν από τα σημαντικά παιχνίδια βαθμολογικά, αλλά θέλαμε να τελειώσουμε με μια νίκη μέσα στην έδρα μας για τον κόσμο μας», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:.

«Δεν ήταν must win παιχνίδι, παρ’ ότι δείξαμε μεγάλη μάχη, υπήρχε πολύ αθλητικότητα, έγιναν πολλά φάουλ και πολλές επαφές. Ήταν παιχνίδι πλέι οφ, όχι κανονικής διάρκειας. Παίξαμε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες, τον Σλούκα και τον Φαλ, όμως δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ομαδική προσπάθεια και η άμυνά μας σε όλο το παιχνίδι ήταν μοναδική. Χάσαμε βολές στην τρίτη περίοδο και κρίσιμα λέι απ. Βασιστήκαμε στην άμυνά, βρήκαμε τον τρόπο για να κερδίσουμε. Δώσαμε υπόσχεση πως όποιος κι αν είναι αντίπαλος στα playoffs, εμείς θα παλεύουμε».

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της ομάδας του, υποστήριξε: «Ένιωσα πολλές φορές χαρούμενος και περήφανος από νίκες που κάναμε. Τώρα έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα. Δεν δείξαμε διστακτικότητα σε κανένα σημείο. Χάναμε βολές, χάναμε λέι απ σε κρίσιμα σημεία, όμως όλοι μαζί επιμείναμε ώστε να κερδίσουμε το ματς».

Τί είπε για τα πλέι οφ και το μαχητικό πνεύμα

«Τα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετική διοργάνωση. Το επίπεδο της έντασης ανεβαίνει. Το παιχνίδι παίζεται με πολλές επαφές. Στην Ευρώπη όταν παίζεις ντέρμπι και κρίσιμα ματς δεν ξεχωρίζεις αν είναι παιχνίδι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο από τον Απρίλιο. Στα πλέι οφ, δεν περιμένουμε τίποτα παραπάνω… Πρέπει να δείξουμε μαχητικό πνεύμα. Σε αυτό είμαστε καλοί. Ήταν πολύ καλή προσπάθεια, αν υποθέσουμε ότι ο στόχος ήταν να βρεθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Το καταφέραμε, πήραμε και το πλεονέκτημα έδρας. Δείξαμε μια ομάδα που αν λειτουργεί σωστά, έχει υψηλό ταβάνι. Το επόμενο βήμα είναι τα playoffs. Έρχονται ομάδες χωρίς μεγάλη πίεση, γιατί ξαφνικά η σεζόν τους άρχισε ξανά. Πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου και να λες πόσο έτοιμοι είμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το αν νιώθει περήφανος για την ομάδα που δημιουργήθηκε παρά τις περικοπές στο μπάτζετ σε σύγκριση με άλλες εποχές, ο Έλληνας τεχνικός, είπε: «Δεν πρέπει να επικαλείσαι το μπάτζετ. Όταν γύρισα στον Ολυμπιακό είχα μια συγκεκριμένη αποστολή. Να πάμε εδώ που φτάσαμε τώρα μεσολάβησε μια λιγότερο καλή. Δεν ήταν αποτυχημένη χρονιά, απλά δεν είχαμε πρωτάθλημα, δεν είχαμε ρυθμό. Αρχίσαμε μια διαδικασία, κρατήσαμε τους παίκτες που έπρεπε να μείνουν, ήρθαν σημαντικοί παίκτες και αυτό που έδειξε η ομάδα είναι πως είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Το καλό είναι πως νιώθω ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα πως είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι».

Όσο για τον πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού στα προημιτελικά και αν θα κοιτάξει τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής για να δει ποιος μπορεί να είναι αυτός, δήλωσε: «Οι συνεργάτες μου θα κάνουν ζάπινγκ, εγώ δεν κάνω. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει».

Βεζένκοφ: «Από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη»

Από τη μεριά του, ο Σάσα Βεζένκοφ, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν. Αυτή την εβδομάδα δεν προπονηθήκαμε όπως θα θέλαμε. Έχουμε όμως 13-14 παίκτες έτοιμους να παίξουν σε κάθε ματς. Αποδείξαμε όλη τη σεζόν ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα χαμηλά στο σκορ. Ήταν μια καλή νίκη. Τα σημαντικότερα όμως, αρχίζουν τώρα».