Με την προσπάθεια της Πορτογαλίας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ φαίνεται πώς συνδέεται η προσπάθεια της ΑΕΚ να κλείσει ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο της, καθώς το όνομα του Φερνάντο Σάντος παραμένει ψηλά στη λίστα της.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Α’ Bola, η «Ένωση» θα περιμένει να δει τι θα κάνει η Πορτογαλία στον τελικό των play-offs με τη Βόρεια Μακεδονία κι αναλόγως θα κινηθεί είτε για να πείσει τον έμπειρο τεχνικό να επιστρέψει στην Ελλάδα είτε να εξετάσει άλλες λύσεις.

«Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης ονειρευόταν από καιρό να προσλάβει τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει προπονήσει τον αθηναϊκό σύλλογο σε δύο περιόδους -2001/2002 και 2004 έως 2006-, έχοντας κάνει μάλιστα μια πρώτη προσέγγιση στον Πορτογάλο.

Η ΑΕΚ θα περιμένει τον τελικό των πλέι οφ ανάμεσα σε Πορτογαλία και Βόρεια Μακεδονία για να αποφασίσει ποιο βήμα θα κάνει: να επιμείνει σε συνομιλίες με τον προπονητή ή να επιλέξει εναλλακτική», γράφει το σχετικό δημοσίευμα των Πορτογάλων.