Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της γερμανικής ομάδας στο ΣΕΦ, ώστε να φτάσουν στην 5η νίκη τους στη διοργάνωση και να διατηρήσουν το προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον β’ όμιλο.

Στον αντίποδα, η Μπάμπεργκ που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα (1η, 11-0 νίκες), φιλοδοξεί να παρουσιαστεί -εκ νέου- αρκούντως… ανταγωνιστική κόντρα στους Πειραιώτες, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη και να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Προϊστορία
Ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει 9 φορές στην έδρα του γερμανικές ομάδες για την Ευρωλίγκα και ο απολογισμός του είναι 8 νίκες και μία μόνο ήττα, όταν τον Σεπτέμβριο του 1996 ηττήθηκε από την ‘Αλμπα Βερολίνου με 67-64.

Η Μπάμπεργκ αντιμετωπίζει εκτός έδρας ελληνική ομάδα για 9η φορά για τα κύπελλα Ευρώπης και μετρά τρεις νίκες και πέντε ήττες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να ηττηθούν στο ΣΕΦ από τις 15 Ιανουαρίου του 2009 (18 σερί νίκες), ενώ γερμανική ομάδα έχει να κερδίσει μακριά από την έδρα της από τις 9 Φεβρουαρίου του 2006 (12 σερί ήττες)

Πηγή: gazzetta.gr