Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται μία ανάσα από το Top5 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της. Μετά τη νίκη της επί της Ριμπάκινα, θα παίξει με την Πάουλα Μπαντόσα στα ημιτελικά του Indian Wells και αν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, θα φτάσει στο Νο4. Αντίθετα, αν χάσει, θα βρεθεί στο Νο6 με την Μπαντόσα να την ξεπερνά.

Στον τελικό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο Νο2 αν κατακτήσει τον τίτλο. Έναν τίτλο που ψάχνει με… μανία, καθώς είναι το μόνο που της λείπει. Έχει μόνο έναν στην καριέρα της και από τη στιγμή που οι μεγάλες πορείες στα τουρνουά έχουν γίνει συνήθεια, πρέπει να κάνει και το επόμενο βήμα, κάτι που δείχνει πάντως προς το παρόν να μην την αγχώνει, ή τουλάχιστον να ελέγχει αυτό το στρες.

«Πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα έρθει, γιατί έχω φέρει τον εαυτό μου σε αυτές τις καταστάσεις, οπότε είμαι 1000% σίγουρη ότι θα έρθει. Αν δεν έρθει, τι μπορώ να πω, θα είναι κρίμα, αλλά αλήθεια πιστεύω ότι θα έρθει, είτε είναι αυτή την εβδομάδα, είτε την επόμενη, είτε σε 2-3 μήνες. Ο τρόπος που παίζω αυτή την περίοδο, ο τρόπος που νιώθω και προσεγγίζω κάθε αγώνα είναι διαφορετικός από την περσινή σεζόν. Μπορεί να έχω και βαθμούς να υπερασπιστώ τώρα που προσθέτει πίεση, αλλά δεν το σκέφτομαι τόσο αυτό. Βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται κάθε μέρα και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη για το αν έχει στρες και νευρικότητα την ώρα του αγώνα, απάντησε: «Πιστεύω πως όλοι νιώθουν νευρικότητα, ακόμα και παίκτες όπως ο Ράφα ή ο Ρότζερ, ίσως είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς… πολύ πιο συνηθισμένοι από εμάς, αλλά ακόμα και εκείνοι νιώθουν την πίεση. Είναι μέρος του παιχνιδιού, πρέπει να εναρμονιστείς με αυτό και να αποδεχτείς πως σε έναν αγώνα όπως τον σημερινό ή τον αυριανό, μπορεί να νιώσεις πίεση, μπορεί να νιώσεις νευρική, είναι απλά μέρος του παιχνιδιού».

Η Σάκκαρη σημείωσε ότι πνευματικά έχει βελτιώσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις όταν είναι πίσω στο σκορ. «Έχω βελτιωθεί σε όλα και σίγουρα και σε αυτό. Παραμένω ήρεμη όταν είμαι πίσω και διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου. Σκέφτομαι πως είναι μόνο ένα σετ και ακόμα και αν το χάσω υπάρχουν άλλα δύο, οπότε απλά αποδέχομαι ένα κακό ξεκίνημα και προσπαθώ να αλλάξω τα πράγματα».

Όσον αφορά την αντίπαλό της στα ημιτελικά και κάτοχο του περσινού τίτλου στο Indian Wells, Πάουλα Μπαντόσα, σχολίασε: «Προφανώς παίζει πολύ καλά και τις αρέσουν οι συνθήκες εδώ, κέρδισε πέρσι και είναι στα ημιτελικά τώρα, έχει κερδίσει πολλούς συνεχόμενους αγώνες σ’ αυτό το τουρνουά. Θα το συζητήσω με τον Τομ (Χιλ), θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο πλάνο απέναντί της και είμαι αισιόδοξη, πιστεύω πως μπορώ να την κερδίσω. Φυσικά, μπορεί και εκείνη να με κερδίσει, είναι πολύ καλή παίκτρια, είναι Top 10 παίκτρια τους 6-7 τελευταίους μήνες. Πιστεύω πως θα είναι και για τις δυο μας ένας δύσκολος αγώνας».

Πηγή: gazzetta.gr