Το Champions League επέστρεψε με δύο αγώνες ρεβάνς για τη φάση ων «16» και αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι φιλοξενούμενοι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ του Λόντι νίκησε με 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς σπάζοντας την κατάρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, την ίδια ώρα που η Μπενφίκα με γκολ του Νούνιες επικρατούσε με το ίδιο σκορ του Άγιαξ στην Ολλανδία και έπαιρνε και αυτή την πρόκριση.

Όταν έγινε η κλήρωση της φάσης των «16» στην Ατλέτικο δεν ένιωσαν και τόσο ευχάριστα βρίσκοντας απέναντί τους τη Γιουνάιτεντ, για έναν λόγο: Είναι η ομάδα στην οποία έχει βάλει τα περισσότερα γκολ ο Ρονάλντο, κόντρα στον οποίο ποτέ δεν είχε πάρει την πρόκριση. Οι παραδόσεις, όμως, είναι για να σπάνε και ακόμη μία επιβεβαίωση ήρθε στο Όλντ Τράφορντ, όπου ο Λόντι με κεφαλιά στο 41′, μετά τη σέντρα του Γκριεζμάν, έκανε το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα αλλά και στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ είχε ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο Ελάνγκα ήταν άστοχος και ο Όμπλακ είπε «όχι» στον Βαράν, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Λάθος ο Ονάνα, πρόκριση για Βλαχοδήμο

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Άγιαξ υποδέχθηκε τη Μπενφίκα στη ρεβάνς του 2-2 στην Πορτογαλία και με το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ, ως γνωστόν, να έχει καταργηθεί. Αμφότερες οι ομάδες, επομένως, ήθελαν νίκη για να προκριθούν στους «8» και αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Νούνιες στο 77′ με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Ονάνα μετά την εκτέλεση φάουλ. Έτσι, η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ολλανδούς.