Η πορεία της Μάριας Σάκκαρη στο διπλό γυναικών του Indian Wells, του κορυφαίου τουρνουά τένις που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και παρτενέρ της, η Αυστραλή Άιλα Τομλιάνοβιτς ηττήθηκαν με 2-0 σετ (6-4, 6-1) από το δίδυμο Κόκο Γκοφ και Κέιτ ΜακΝάλι, που πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Στο πρώτο σετ οι Γκοφ και ΜακΝάλι, πήραν το πρώτο game στις λεπτομέρειες και η αντίδραση από την Σάκκαρη και την Τομλιάνοβιτς ήταν άμεση (1-1). Ίδια εικόνα και στα επόμενα games (2-2) κι αφού οι δύο Αμερικανίδες έκαναν το 3-2, η Σάκκαρη και η Τομλιάνοβιτς απέδωσαν εξαιρετικά, έκαναν το break για το 3-3 και προηγήθηκαν με 4-3. Ωστόσο, δεν διατήρησαν το μομέντουμ και έχασαν τα επόμενα τρία games και το σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Γκοφ και η ΜακΝάλι μπήκαν αποφασισμένες στο court και προηγήθηκαν με 5-0, ουσιαστικά τελειώνοντας το ματς. Σε αυτό το διάστημα, δε, φάνηκε σα να βγήκε και η κούραση της Μαρίας Σάκκαρη από τη νίκη της επί της Πέτρα Κβίτοβα (2-0 σετ, 6-3, 6-0) που είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν στο μονό γυναικών του Indian Wells. Το 5-1 ήταν απλά μια αντίδραση που δεν είχε συνέχεια και στο επόμενο game τελείωσε το σετ και το ματς.

Πλέον, η Μαρία Σάκκαρη θα συγκεντρωθεί στο μονό, όπου στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης θα αναμετρηθεί με την Ντάρια Σαβίλ από την Αυστραλία.

Με δεδομένο, δε, πως δεν συμμετέχουν στο τουρνουά ούτε το νούμερο ένα, η Άσλεϊ Μπάρτι, ούτε και το νούμερο δύο η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, αλλά και εξαιτίας των αποκλεισμών της Αρίνα Σαμπαλένκα, της Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, της Ονς Ζαμπέρ, της Έμα Ραντουκάνου και της Ναόμι Οσάκα, υπάρχουν καλές πιθανότητες όχι μόνο να φτάσει μακριά, αλλά και να διεκδικήσει τον τίτλο.