Πριν ένα χρόνο η Σάλκε ανακοίνωνε την πρόσληψη του Δημήτρη Γραμμόζη ως προπονητή, ελπίζοντας σε ένα νέο ξεκίνημα και σε άμεση επιστροφή στη Bundesliga. Τα πράγματα, τελικά, δεν πήγαν και τόσο καλά για τον Έλληνα προπονητή αφού απολύθηκε, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορεί να πάρει 1,8 εκατ. ευρώ την επόμενη σεζόν αν η ομάδα επιστρέψει στην 1η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η εντός έδρας ήττα από τη Χάνσα Ροστόκ με 3-4 είχε ως αποτέλεσμα η Σάλκε να αποφασίσει την απομάκρυνση του Γραμμόζη από την τεχνική ηγεσία. Η γερμανική ομάδα, όμως, δεν έλυσε το συμβόλαιό του και θα συνεχίσει να τον πληρώνει κανονικά, δίνοντας τον μισθό που προβλεπόταν. Αυτή η απόφαση, όμως, μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ όπως αναφέρει σήμερα το γερμανικό Sport 1.

Ο λόγος; Στο συμβόλαιο του Γραμμόζη με τη Σάλκε υπάρχει όρος που προβλέπει ότι σε περίπτωση ανόδου στη Bundesliga οι ετήσιες απολαβές του θα ανέβουν από τις 600.000 ευρώ στο… 1,8 εκατ. ευρώ. Και από τη στιγμή που το συμβόλαιό του δεν έχει λυθεί, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό της αποζημίωσης, ο 43χρονος προπονητής μπορεί να βγει πολύ κερδισμένος οικονομικά.

Κάτι που δεν είναι και εύκολο να συμβεί όμως, αφού η ομάδα του Γκέλζενκίρχεν είναι στο -6 από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου, εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος.