Μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπέλι και τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις, αναμένεται να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Τσέλσι πριν από το τέλος της εβδομάδας, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανακοίνωσε την Τετάρτη (2/3) πως θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τσέλσι, 19 χρόνια μετά την αγορά του συλλόγου, εν μέσω «φωνών» στο Ηνωμένο Βασίλειο για κυρώσεις εναντίον του μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. O πρόδρος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, από τη μεριά του ανέφερε πως η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών από τον Αμπράμοβιτς στο νέο ιδιοκτήτη της Τσέλσι μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα.

Ο Μπέλι και ο Βις συνεργάζονται με τουλάχιστον έναν άλλο εταίρο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή προσθέτοντας πως αν και υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι, το consortium που ηγούνται οι δύο επιχειρηματίες έχει πλεονέκτημα όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα για την εξασφάλιση της συμφωνίας. Βέβαια, τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν κι άλλες δύο προτάσεις με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να περιμένει να πάρει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Να σημειώσουμε, όμως, πως η πλευρά του Μπέλι διέρρευσε πως δεν είναι διατεθειμένη να φτάσει τόσο ψηλά εξαιτίας της παλαιότητας του γηπέδου «Στάμφορντ Μπριτζ» και των περιορισμένων εσόδων που αυτό παράγει σε σύγκριση με τα άλλα σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Μπέλι προσπάθησε να αποκτήσει την Τσέλσι και το 2019, προσφέροντας τρία δισεκατομμύρια δολάρια στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος όμως αρνήθηκε εκείνη την περίοδο. Η σχέση του με ομάδες επαγγελματικού αθλητισμού είναι πολύ στενή, καθώς έχει στην κατοχή του το 20% των Λος Άντελες Ντότζερς του μπέιζμπολ, ενώ παράλληλα είναι μέτοχος στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ Λος Άντζελες Σπαρκς. Τέλος, τον περασμένο Ιούλιο, ο Μπέλι, μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς του NBA από τον Φίλιπ Άνσουλτζ και την εταιρία του AEG. Για το συγκεκριμένο ποσοστό φέρεται να έδωσαν περί τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.