Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να άρχισε πολύ άσχημα για τον Ατρόμητο, ο οποίος είχε κολλήσει στην τελευταία θέση και δεν έλεγε να ξεκολλήσει, αλλά τελικά τα πράγματα έφτιαξαν. Και έφτιαξαν τόσο πολύ ώστε μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας η ομάδα του Περιστερίου βασικά να πανηγυρίζει την παραμονή της, νικώντας με 2-1 τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο και έχοντας για λυτρωτή τον Κουλούρη στο 91ο λεπτό.

Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί και να απειλούν στο 9′ με το σουτ του Τζοβάρα που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και στο 12′ με τον Κουλούρη αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε και πάλι σωστά.

Οι Θεσσαλοί, από την πλευρά τους, έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι στο 19′ με την προβολή του Γκιουλέν που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να ακολουθήσει στο 23′ το δοκάρι για τους Περιστεριώτες με τον Ντένιτς, μετά τη συνεργασία του με τον Κουλούρη. Ήταν η καλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου, ο οποίος τρία λεπτά μετά άνοιξε το σκορ. Στο 26′ ο Ναμπί με τακουνάκι έδωσε τη μπάλα στον Ντένιτς και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-0.

Γκολ και προβάδισμα που δεν μπόρεσε να χαρεί για πολλή ώρα ο Ατρόμητος όμως, αφού στο 37′ ο Βόλος βγήκε μπροστά, ο Φεράρι σέντραρε από αριστερά και ο Ρεγκατέν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 1-1.

Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - Βόλος

Πεσμένος ρυθμός και λύτρωση στο 91′

Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο καλό ρυθμό με το πρώτο και κατ’ επέκταση δεν είχε και φάσεις. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο όπως έδειχνε και το 50%-50% στην κατοχή μπάλας με τη συμπλήρωση του 60ου λεπτού, με τους δύο προπονητές να κάνουν στη συνέχεια αλλαγές, τον Ατρόμητο να προσπαθεί περισσότερο για τη νίκη και τελικά να την παίρνει στο 91′, όταν ο Μουνίθ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και οδηγεί τους Περιστεριώτες στην παραμονή στη Super League 1.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας (46′ Μαυρομάτης), Παπαδόπουλος (79′ Σάλομον), Τζοβάρας (46′ Καστεγιάνο), Έρλινγκμαρκ, Ντένιτς (65′ Ροτάριου), Καρτάλης, Ναμπί (65′ Μουνίθ), Αλιμπέκ, Κουλούρης.

Βόλος: Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι, Νίνης (81′ Τερεζίου), Τσοκάνης (65′ Μπαριέντος), Μπαρτόλο (46′ Κορέα), Ρεγκατέν (81′ Ροσέρο), Ορός (89′ Σιέλης), Σοάρες.