Σε εξ αναβολής ματς από την 19η αγωνιστική της Premier League, η Λίβερπουλ εμφανίστηκε από άλλο… πλανήτη, επικρατώντας με το εμφατικό 6-0 της Λιντς στο «Άνφιλντ». Με το «τρίποντο» που πήραν οι «κόκκινοι» πλησίασαν την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στους τρεις βαθμούς.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και εδραίωσε την κυριαρχία της από πολύ νωρίς με τα γκολ να είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πρωταγωνίστησε. Ο Αιγύπτιος έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 15′ και στο 30′ «σέρβιρε» στον Γιοέλ Μάτιπ 2-0. Ο Σαλάχ πρόσθεσε και το τρίτο πάλι από τη… βούλα με την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα να μην έχει άλλον τρόπο να τον σταματήσει πέραν των φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ έριξε κάπως τον ρυθμό της αλά δεν σταμάτησε να σκοράρτει. Ο Σάντιο Μανέ σημείωσε δύο γκολ, το πρώτο στο 60ό λεπτό και το άλλο στο 90′. Ο Φίρχιλ φαν Ντάικ έκλεισε τον θρίαμβο στο 90+3′.

Στραβοπάτησε η Τότεναμ, νίκησε η Κρίσταλ Πάλας

Η Τότεναμ πήγε… ανεβασμένη στο «Τερφ Μουρ» μετά από τη νίκη της με 3-2 επί της Μάντσεστερ, αλλά έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ηττήθηκε με 1-0 από την Μπέρνλι σε εξ αναβολής ματς από την 13η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μπεν Μι στο 70ό λεπτό και πιστεύουν ολοένα και περισσότερο στην παραμονή τους στην κατηγορία. Αντίθετα, η Τότεναμ έχασε έδαφος στην προσπάθειά της να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην άλλη αναμέτρηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (23/2), η Κρίσταλ Πάλας θριάμβευσε με 4-1 στο «Βίκαρατζ Ρόουντ» επί της Γουότφορντ. Για τους «αετούς» σκόραραν οι Ματετά (15′), Γκάλαγκερ (42′) και Ζαχά (86′, 90′), ενώ για τους «χόρνετς» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σισοκό (18′). Η Κρίσταλ Πάλας με τους τρεις βαθμούς έκανε ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της… σωτηρίας της, ενώ η Γουότφορντ έπεσε στην προτελευταία θέση της κατάταξης.