Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων, φέρεται να είναι ο εκλεκτός της Ατλέτικο Μαδρίτης, στην περίπτωση που το καλοκαίρι, ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά από 11 σεζόν, αποχωρήσει από την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καταλονίας, «Mundo Deportivo» αν και ο Αργεντινός έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του συλλόγου – «δένεται» με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 – όλα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Άλλωστε, τα αποτελέσματα της ομάδας αυτή τη σεζόν δεν είναι αναμενόμενα με την ομάδα να βρίσκεται στην 5η θέση της La Liga.

Αν συμβεί αυτό, φαβορί να τον διαδεχθεί, είναι ο 58χρονος Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής, Λουίς Ενρίκε, είναι επίσης άλλο ένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί, αλλά είναι μια πρόσληψη που είναι πρακτικά αδύνατη άμεσα, αφού έχει συμβόλαιο με την ισπανική ομοσπονδία μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, οδηγώντας την Ισπανία στο Μουντιάλ του Κατάρ (21/11-18/12).

Επίσης, όπως δημοσίευσε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο Βαλβέρδε είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μαρσέλο Μπιέλσα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι και δεν φαίνεται ότι πρόκειται να ανανεώσει με την Λιντς, ακόμη κι αν η ομάδα παραμείνει στην Premier League.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πέρασε δύο φορές (2008-09 και 2010-12) με επιτυχία από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, εξακολουθεί να μην προπονεί μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, στις 13 Ιανουαρίου 2020.