Νέο κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Λίντια Χούνκο, αθλήτρια του bobsleigh, από την Ουκρανία βρέθηκε θετική σε αναβολικά στεροειδή.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ελέγχων (ITA) ανακοίνωσε πως το δείγμα που πάρθηκε από την αθλήτρια στις 14 Φεβρουαρίου περιείχε την απαγορευμένη ουσία dehydrochloromethyl-testosterone. Η 28χρονη Χούνκο, ακολούθως, τέθηκε σε αναστολή από το αγώνισμά της.

Είναι η τρίτη υπόθεση ντόπινγκ στο μεγάλο ραντεβού των χειμερινών σπορ που διεξάγεται στην Κίνα ως τις 20 Φεβρουαρίου. Είναι, δε, το δεύτερο από την ουκρανική αποστολή. Είχε προηγηθεί το θετικό δείγμα της σκιέρ του cross-country, Βαλεντίνα Καμίνσκα. Ο Ιρανός σκιέρ Σαβέχ Σεμσάκι ήταν ο πρώτος που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία την περασμένη εβδομάδα.

Η δεύτερη εβδομάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είχε στο επίκεντρό της την υπόθεση της Καμίλα Βαλίεβα. Στη 15χρονη Ρωσίδα που συμμετείχε στο ομαδικό και στο ατομικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, επετράπη να αγωνιστεί παρόλο που βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, σε δείγμα που έδωσε πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε πως η υπερασπιστική της γραμμή ανέφερε πως κατά λάθος πήρε φάρμακα που είχαν συνταγογραφηθεί για τον παππού της.

Η παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (17/2) όπου τερμάτισε στην 4η θέση του ατομικού έπειτα από σειρά πτώσεων. Η Καμίλα Βαλίεβα, μάλιστα, από την πίεση ξέσπασε σε κλάματα.