Η Καμίλα Βαλίεβα εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο και όλοι περίμεναν ότι θα κυριαρχήσει στο καλλιτεχνικό πατινάζ, αλλά τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά αφού οι απρόσμενες πτώσεις της είχαν ως συνέπεια να μείνει τελικά εκτός μεταλλίων. Γεγονός που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί, όπως φάνηκε, με συνέπεια να ξεσπάσει σε κλάματα μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της.

Η 15χρονη Ρωσίδα έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με το ταλέντο της, αλλά η Πέμπτη (17/2) δεν ήταν μια καλή μέρα γι’ αυτή. Αν και όλοι την υπολόγιζαν ως το μεγάλο φαβορί στο καλλιτεχνικό πατινάζ, η Βαλίεβα δεν τα πήγε καθόλου καλά, πέφτοντας τέσσερις φορές κατά την εκτέλεση του προγράμματός της.

Αμέσως, φυσικά, κατάλαβε ότι η βαθμολογία δεν θα είναι καλή και όταν κατάλαβε ότι έμεινε εκτός μεταλλίων ξέσπασε σε κλάματα, περιοριζόμενη στην 4η θέση. Σε ό,τι αφορά τα μετάλλια, το χρυσό πήρε η Άννα Στσερμπάκοβα με 255,95, το ασημένιο η Αλεξάντρα Τρουσόβα με 251,73 και το χάλκινο η Καορί Σακαμότο με 233,23.