Η νίκη ήταν υποχρεωτική για τον Παναθηναϊκό στον εκτός έδρας αγώνα με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν στην πράξη ότι το είχαν συνειδητοποιήσει, αφού στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν ήδη στο 0-2 χάρη σε δύο πέναλτι. Ο καθένας, επομένως, μπορεί να καταλάβει ότι οι πράσινοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα στη Ριζούπολη, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά και πιάνοντας εκ νέου τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 4η θέση, έχοντας πλησιάσει παράλληλα στο -3 από την 3η ΑΕΚ.

Το ζητούμενο για τους φιλοξενούμενους, όπως πάντα σε τέτοια παιχνίδια, ήταν το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα ενόψει της συνέχειας και όντως το πέτυχαν. Ή μάλλον… τα πέτυχαν, αφού στο 17′ το σκορ ήταν στο 0-2. Η αρχή έγινε στο 13′, όταν ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Αϊτόρ μετά τη σέντρα του Σάντσες, για να δείξει ο διαιτητής το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Παλάσιος ευστόχησε (0-1).

Και μέχρι να ανασυνταχθούν οι γηπεδούχοι, ήρθε και το 0-2. Επίσης με πέναλτι. Στο 17′ ο Κάστρο πάτησε τον Ιωαννίδη και ο ρέφερι υπέδειξε ξανά την εσχάτη των ποινών, με τον Αϊτόρ να εκτελεί αυτή τη φορά και να στέλνει κι αυτός τη μπάλα στα δίχτυα.

Από πολύ νωρίς, επομένως, οι πράσινοι έβαλαν βάσεις νίκης και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσαν να πετύχουν και τριτο γκολ, είτε στο 32′ με τον Γκατσίνοβιτς μετά το γύρισμα του Αϊτόρ από αριστερά, είτε στο 35′ με τον Ιωαννίδη που νικήθηκε από τον Βέρχουλστ.

Οι δυο τους, οι Γκατσίνοβιτς και Αϊτόρ δηλαδή, ήταν αυτοί που είχαν -και έχασαν- και τις πρώτες ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά ο πρώτος αστόχησε με κεφαλιά στο 53′ ενώ ο δεύτερος γύρισε ωραία εντός περιοχής στο 57′ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ μετά το σουτ που δοκίμασε.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο τρίλεπτο 76′-79′ είχε δύο φάσεις για γκολ με τους Ιωαννίδη και Χατζηγιοβάνη, για να έρθει τελικά το 0-3 στο 87′: Γύρισμα του Αϊτόρ από αριστερά και αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρλχουστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46′ Βιτλής), Κάστρο (46′ Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες, Τσιλούλης (61′ Φαν Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71′ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ (89′ Σιδεράς), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (72′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (72′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (89′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος).