Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επανεμφανίστηκε στα παρκέ μετά από την απουσία του στην ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τα ξημερώματα της Τρίτης (15/2) και… ξέσπασε πάνω στους Ιντιάνα Πέισερς. Πενήντα πόντους έβαλε ο Έλληνας σούπερ σταρ καθώς τα «ελάφια» επικράτησαν με 128-119 στο «Fiserv Forum». Το ρεκόρ των πρωταθλητών του NBA είναι 36-23.

Ο «Greek Freak», μάλιστα, είχε και την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του, αλλά αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές στο τέλος.

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν δυνατά στο ματς. Στην πρώτη περίοδο προηγήθηκαν με 34-27 (12 o Γιάννης). Πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 69-63 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 18 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να κουβαλήσει μόνος του την ομάδα του. Άλλωστε, αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να τους οδηγήσει στη νίκη καθώς αμυντικά για ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασαν σημαντικά κενά – τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένο πως οι Πέισερς είναι μια ομάδα που οδεύει σε φάση ανακατασκευής.

Ο Αντετοκούνμπο αφού πρόσθεσε 13 πόντους στο ενεργητικό του στην 3η περίοδο πήρε… φωτιά στην 4η. Οι Πέισερς αν και δοκίμασαν πολλούς διαφορετικούς τρόπους κάλυψης, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν. Επιπλέον, ήταν εύστοχος από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Ολοκλήρωσε το ματς με 17/21 σουτ (2/3 τρίποντα) και 14/18 ελεύθερες βολές, ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε τέσσερις ασίστ. Άλλοι τρεις είχαν διψήφιο αριθμό πόντων από την ομάδα του (Κρις Μίντλετον 19 π., Τζρου Χόλιντεϊ 14 π. και Λίντελ Γουίγκινγκτον 12). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για ένα λεπτό. Από τους Πέισερς, ο Μπάντι Χιλντ με 36 πόντους κράτησε την ομάδα του στη διεκδίκηση της νίκης.

Ο σούπερ σταρ για 7ο ματς στην τρέχουσα σεζόν σημείωσε τουλάχιστον 40 πόντους – κάτι που αποτελεί την κορυφαία επίδοση της καριέρας του καθώς σε καμία άλλη αγωνιστική περίοδο δεν είχε τόσα πολλά. Ήταν, δε, η πρώτη 50άρα που έβαλε σε αντίπαλο μετά από εκείνη κόντρα στους Φοίνιξ Σανς στο παιχνίδι που έδωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 στους Μιλγουόκι Μπακς. Παράλληλα, ήταν μόλις το 12ο ματς στην ιστορία του NBA με 50 πόντους σε ποσοστό τουλάχιστον 80%.