Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός από την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 122-107 στο «Fiserv Forum». Πλέον, το ρεκόρ των των πρωταθλητών του NBA είναι 35-23 και βρίσκονται στην 4η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Ο «Greek Freak» δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους. Ένιωθε ενοχλήσεις στον αριστερό του αστράγαλο και το προπονητικό τιμ των «ελαφιών» προτίμησε να τον προφυλάξει ώστε να μην επιβαρύνει το πόδι και υποστεί κάποιον τραυματισμό.

Μάλιστα, ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπούντενχολζερ, εξέφρασε τη σιγουριά του πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. «Δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Θα δούμε πως θα είναι αύριο». Ο Έλληνας σούπερ σταρ, δε, έκανε κανονικά ζέσταμα πριν από την έναρξη του ματς, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε φανέλες των φίλων της ομάδας. Οι Μπακς ίσως να αποφύγουν το ρίσκο και τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/2) που παίζουν με τους Ιντιάνα Πέισερς (03:00). Άλλωστε ακολουθούν σημαντικά ματς καθώς και το All-Star Game.

Χωρίς τον ηγέτη τους, πάντως, με αντίπαλο μια από τις πιο προβληματικές ομάδες του NBA, οι Μπακς εμφανίστηκαν εκτός ρυθμού και δίκαια ηττήθηκαν στο ντεμπούτο του σέντερ Σερτζ Ιμπάκα. Κι αυτό παρόλο που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τζρου Χόλιντεϊ ξεχώρισε με 23 πόντους, ενώ στους 17 έμειναν ο Μπόμπι Πόρτις με τον Τζόρνταν Νουόρα και 16 πρόσθεσε ο Κρις Μίντλετον. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε για δύο λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Η πρώτη περίοδος κύλησε με ισορροπία στο σκορ (31-30 για τους Τρέιλ Μπλέιζερς), αν και σύμφωνα με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, το γεγονός πως οι Μπακς επέτρεψαν 31 πόντους στους Τρέιλ Μπλέιζερς ήταν «καμπανάκι». Ωστόσο, δεν αντιστράφηκε η τάση. Αντιθέτως, σταμάτησε να λειτουργεί και η επίθεση των «ελαφιών» με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο ημίχρονο 71-54. Η διαφορά ήταν τεράστια για να καλυφθεί. Οι Τρέιλ Μπλέιζερς διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το ματς, ενώ οι Μπακς σταδιακά άρχισαν να σκέφτονται τις επόμενες υποχρεώσεις τους.