Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα παιχνίδια της ομάδας του (9/2, 21:45 κόντρα στην Μπρέντφορντ) ερωτήθηκε για το βίντεο που διέρρευσε στα social media και έδειχνε τους ποδοσφαιριστές του Τζακ Γκρίλις, Κάιλ Γουόκερ και Ριγιάντ Μαχρέζ σε βραδινή τους έξοδο. Μάλιστα, ο Γκρίλις έμοιαζε να έχει πιει… πολύ παραπάνω. Η απάντησή του αν μη τι άλλο… ξάφνιασε.

Ο Καταλανός τεχνικός κλήθηκε, λοιπόν, να απαντήσει για το περιστατικό και έδωσε μια απάντηση που έγινε… viral. «Είμαι εκνευρισμένος γιατί δεν με κάλεσαν και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό», είπε αρχικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα και συνέχισε: «Το βίντεο δεν δείχνει τί ακριβώς συνέβη. Έφαγαν μαζί, όλοι ήταν νηφάλιοι και πέρασαν καλά ως συμπαίκτες και μαζί τους ήταν και κάποια μέλη του τεχνικού τιμ. Οι παίκτες ξέρουν πως ρίσκαραν με την έξοδο γιατί πλέον υπάρχουν τα πάντα στα social media, αλλά όλοι τους συμπεριφέρθηκαν τέλεια. Θα τιμωρηθούν, βέβαια, με πρόστιμο αλλά γιατί… δεν με κάλεσαν». Ερωτώμενος για το αν οι παίκτες του κρίθηκαν λανθασμένα από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς, τόνισε: «Σε αυτή την περίπτωση, ναι».

Δεν… τσίμπησε

Αυτό που αναζητούσαν τα tabloids στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν μια έκρηξη του Πεπ Γκουαρδιόλα ή να στείλει ένα μήνυμα δημοσίως προς τους παίκτες του όπως είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έπειτα από νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Λιντς με 7-0 για την Premier League, ο Τζακ Γκρίλις κι ο Φιλ Φόντεν είχαν βγει νύχτα και χωρίς να τηρούν τα μέτρα.

Τότε εκτός από τα λόγια είχε περάσει και σε πράξεις μιας και στον επόμενο αγώνα τους άφησε και τους δύο στον πάγκο. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση είπε πως όλα έγιναν σωστά, αν εξαιρεθεί η απουσία του από το δείπνο.