Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και πλέον βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς, έναν λιγότερο από την 4η Γουέστ Χαμ.

Αν και πέρασαν μόλις λίγα 24ωρα από τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο Αγγλίας από τη Μίντλεσμπρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έβγαλε την αντίδραση που περίμενε ο προπονητής της Ραλφ Ράνγκνικ. Μετά απο δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα οι «κόκκινοι διάβολοι» άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς κι έχασαν την χρυσή ευκαιρία ν΄ ανέβουν στην 4η θέση που δίνει το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου.

Ο Πολ Πογκμπά έκανε το 1-0 στο 18′ και πέντε λεπτά αργότερα καθώς έκανε φάουλ σε αντίπαλό του δεν μέτρησε το γκολ που θα ήταν το 2-0 για την ομάδα του. Η Μπέρνλι ισοφάρισε στο 47′ με τον Τζέι Ροντρίγκεζ.

Η Γουέστ Χαμ, από τη μεριά της, εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νικώντας με 1-0 τη Γουότφορντ στο Λονδίνο (68′ Μπόουεν) ανέβηκε στην 4η θέση.

Νίκη – ανάσα για τη Νιούκαστλ

Στο μεταξύ, τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην Premier League έκανε η Νιουκάστλ μετά τη νίκη επί της Έβερτον με 3-1 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Δύο αυτογκόλ σε 107 δευτερόλεπτα «έγραψαν» το 1-1 στο πρώτο μέρος (37′ αυτ. Χόλγκεϊτ – 36′ αυτ. Λασέλς), αλλά στο δεύτερο οι «καρακάξες» έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς και δικαίως έφτασαν στην τεράστια νίκη – δεύτερη συνεχόμενη – με τα γκολ των Φρέιζερ (56′) και Τρίπιερ (80′). Ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν που η Νιούκαστλ βρίσκεται εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.