Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εδώ και σχεδόν ένα μήνα έχει μπει στο… mood να λέει ανέκδοτα. Η συλλογή μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και η ομάδα των social media των Μιλγουόκι Μπακς περιμένει το επόμενο εξίσου με ένα καλό στιγμιότυπο. Αύριο τα ξημερώματα (9/2, 05:00), δε, τα «ελάφια» θα παίξουν στη μεγαλύτερη σκηνή του NBA – καθώς θα τα φιλοξενήσουν στην «Crypto.com Arena» οι Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αυτή την εβδομάδα ο «Greek Freak» μετράει τρία ανέκδοτα. Όλα άρχισαν με αυτό που είπε στον αδερφό του Θανάση Αντετοκούνμπο μέσα στο αεροπλάνο όταν οι Μιλγουόκι Μπακς πετούσαν προς το Πόρτλαντ. Τον ρώτησε ποιο είναι το ποιο σκληρό μέρος για κάποιον που μαθαίνει ποδήλατο. Έδωσε την απάντηση μόνος του: το πεζοδρόμιο.

Ακολούθησε ένα ακόμη μετά από τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Τρέιλ Μπλέιζερς. «Πως αποκαλείς ένα ψεύτικο νουντλ;» ρώτησε την καμέρα και έλυσε το γρίφο: «A impasta». Λογοπαίγνιο φυσικά με την προφορά του «impostοr» (σ.σ. απατεώνας, αυτός που παριστάνει κάποιον άλλον) και την λέξη pasta.

Είχε κι άλλο, όμως, μετά τη νίκη της ομάδας του επί των Λος Άντζελες Κλίπερς. Αυτή τη φορά το θέμα ήταν το αμερικάνικο ποδόσφαιρο μιας και στο Λος Άντζελες την Κυριακή διεξάγεται το Super Bowl ανάμεσα στους Λος Άντζελες Ραμς και τους Σινσινάτι Μπένγκαλς. «Γιατί ένας προπονητής ποδοσφαίρου πάει στην τράπεζα;» ρώτησε. «To get his quarterback», απάντησε και… εξαφανίστηκε. Το λογοπαίγνιο έχει να κάνει με τον quarterback που είναι ο οργανωτής των επιθέσεων των ομάδων του αθλήματος, αλλά αν «σπάσει» σε δύο λέξεις «quarter» και «back», τότε το νόημα είναι να «για να πάρει τα 25 σεντς του πίσω».

Όλα άρχισαν στα τέλη του Ιανουαρίου. Τότε ήταν που είπε το ανέκδοτο με τις αγελάδες που πηγαίνουν για «mooooovies».

Έπειτα, είπε εκείνο με το κοτόπουλο που τρέχει στο δρόμο γιατί προσπαθεί να ξεφύγει από το πιάτο του!

Τα ανέκδοτα του Γιάννη ήταν ένα από τα πολυαναμενόμενα μέρη της κάθε media day των Μιλγουόκι Μπακς πριν από μερικά χρόνια καθώς οι δημοσιογράφοι περίμεναν να ακούσουν τί θα έλεγε. Έκτοτε περιορίστηκαν, αλλά τώρα έχουν επιστρέψει και το NBA τα λατρεύει!