Οι Μιλγουόκι Μπακς μπήκαν στο αεροπλάνο καθώς αρχίζει ένα μεγάλο road-trip με τέσσερα ματς στη με αντιπάλους από τη Δυτική Περιφέρεια του NBA. Πρώτος σταθμός είναι το Πόρτλαντ όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (5/2, 05:00) θα παίξουν με τους Τρέιλ Μπλέιζερς κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να πει ένα ανέκδοτο στον αδερφό του Θανάση μέσα στο αεροπλάνο.

Κι επειδή ήξερε πως θα το αστείο θα ήταν «κρύο» εξασφάλισε πρώτα μια κουβέρτα για να σκεπαστεί. «Ποιό είναι το πιο σκληρό κομμάτι όταν μαθαίνεις ποδήλατο;» ρώτησε τον Θανάση. Εκείνος δεν του απάντησε και ούτε μπήκε στον κόπο να μαντέψει περιμένοντας την λύση του γρίφου από τον αδερφό του. «Το πεζοδρόμιο», του απάντησε προτού «σκάσουν» και οι δύο στα γέλια και μαζί οι followers του «Greek Freak» στο Twitter.

Πρώτος και καλύτερος

Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, πάντως, περιμένουν πως και πως αυτό το ταξίδι των Μιλγουόκι Μπακς στη δυτική ακτή. Εκτός από τους Τρέιλ Μπλέιζερς, τα «ελάφια» θα αναμετρηθούν με τους Λος Άντζελες Κλίπερς και τους Λος Άντζελες Λέικερς και θα κλείσουν την… τουρνέ τους με ματς κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, τους οποίους νίκησαν στους περσινούς τελικούς και κατέκτησαν τον τίτλο του NBA.

Ήδη οι περισσότερες πλατφόρμες θεωρούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον καλύτερο παίκτη της λίγκας και φαβορί για να κατακτήσει το 3ο βραβείο MVP της καριέρας του. Σε 43 παιχνίδια, σκοράρει κατά μέσο όρο 28,9 πόντους, μαζεύει 11,3 ριμπάουντ, μοιράζει έξι ασίστ, έχει ένα κλέψιμο και 1,4 μπλοκ.

Ελληνική νύχτα στο Σικάγο

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι Σικάγο Μπουλς ανακοίνωσαν πως θα διοργανώσουν ελληνική νύχτα με αφορμή την επίσκεψη του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς στην πόλη για το ματς των δύο ομάδων στις 5 Μαρτίου (02:30 ώρα Ελλάδας) στο «United Center» που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος ομογενών από το Ιλινόις και τις γύρω περιοχές. Μάλιστα, θα μοιραστούν και σπέσιαλ καπέλα με το logo των «ταύρων» και μια ελληνική σημαία στο πίσω μέρος.